GÜNDEM

Mehmet Faraç CHP PM'ye girmek için kimin elini öptü?

Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi Orhan Erinç, savcılık ifadesinde eski yazarları Mehmet Faraç hakkında ağır ithamlarda bulundu.

Mehmet Faraç CHP PM'ye girmek için kimin elini öptü?

Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, 10 yazar ve yöneticisinin tutuklanmasına neden olan ve evinde arama yapılan Cumhuriyet'e yönelik operasyon kapsamında 3 saat ifade vermişti.

Erinç'e, Mustafa Balbay’ın tweeti ve Alev Coşkun’un da aralarında bulunduğu kişilerin tanık anlatımları ve Aydınlık Gazetesi yazarı Mehmet Faraç’ın iddiaları soruldu.

Orhan Erinç, en ağır cevabı eski yazarları şimdiki Aydınlık gazetesi yazarı Mehmet Faraç’ın iddiaları için verdi: "Gazeteciliği tartışmalıdır” dedi.

ONLAR OKURLARIMIZI TEMSİL ETMEZ

Cumhuriyet Vakfı'na açtığı dava 10 kişinin tutuklandığı soruturmaya dayanak yapılan eski Vakıf Başkanvekili Alev Coşkun'un ifadeleri sorulan Orhan Erinç, “Alev Coşkun’un bu beyanları vakıf meselesini hukuki mecradan çıkarıp cezai bir soruşturmaya konu etmek amacıyla yapılmıştır” dedi.

CUMOK Koordinatörü Mustafa Namık Kemal Boya’nın beyanları gösterildiğinde de, “Cumhuriyet okuru olup olmadığı bile tartışmalıdır. Kendisini Aydınlık Gazetesi’nin yazarıdır. Okurlarımızı temsil etmez” dedi.

MEHMET FARAÇ'IN GAZETECİLİĞİ TARTIŞMALIDIR

Tanık sıfatıyla ifade veren Aydınlık Gazetesi yazarı Mehmet Faraç’ın beyanları gösterilen Erinç, “Adı geçenin ifadesini itibar edilemez buluyorum. Çünkü kendisi CHP Parti Meclisi’ne seçilmek için Cumhuriyet’in bir töreninde CHP Genel Sekreteri’nin elini öpmüş bir kişidir. Gazeteciliği tartışmalıdır” dedi.

MUSTAFA BALBAY KİŞİSEL HIRSINDAN YAPIYOR

Gazetenin yayın yönetmenine müdahalesinin olmadığını kaydeden Erinç, “Mustafa Balbay’ın köşe yazarlığına siyaseti tercih etmesi sebebiyle son verilmiştir. Kendisi seçilmediği seçime kadar bu tarz beyanlarda bulunmadı. Kişisel hırsı sebebiyle bu paylaşımı yaptığını düşünüyorum. Cumhuriyet Vakfı’na aday olmak hem de bir siyasi parti genel başkanlığına aday olmak, meslek etiği ile bağdaşmaz. Sunduğum evraktan görüleceği üzere Can Dündar’ın genel yayın yönetmeni olmasına kendisi imza atmıştır” dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar