MEDYA KÖŞESİ

Mehmet Barlas Yıldırım-İmamoğlu yayını için bakın kimi önerdi?

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu ortak canlı yayınında kimin moderatör olacağı tartışılırken öneriler de adeta havada uçuşuyor. En ilginç önerilerden birisi de Sabah yazarı Mehmet Barlas'tan geldi.

Mehmet Barlas Yıldırım-İmamoğlu yayını için bakın kimi önerdi?

Mehmet Barlas, Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım arasında yapılacak ortak yayınla ilgili son gelişmeleri köşesine taşıdı. 

Barlas, Uğur Dündar'ın Binali Yıldırım'ın teklifini reddetmesi üzerinden Ekrem İmamoğlu'na "vali" göndermesi yaptı. Ekrem İmamoğlu'nun valiye "it" dediği iddiaları gündemdeyken Barlas, "Acaba İmamoğlu'nun tartışmada sinirlenip Vali'ye söylediklerini moderatöre de söylemesi ihtimali mi Dündar'ı ürkütmüştü?" sorusunu sordu. 

Ayrıca Mehmet Barlas'ın moderatörlük için bir de önerisi vardı. Barlas, Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün moderatör olmasını teklif ederken Özkök'e gönderme yapmadan da duramadı.

"Özkök bu tartışmayı yönetirken konuşmacılara kereviz suyu ikram edebilir ve böylece kereviz suyunun faydaları konusunda Osman Hoca'dan bilgi gelmesini beklemesi de gerekmez" ifadelerini kullanan Mehmet Barlas, Ertuğrul Özkök'ün köşe komşusu Osman Müftüoğlu'nun önerilerini sık sık yazılarında gündeme getirmesini hatırlattı.

Twitter hesabından Dündar'a cevap veren Binali Yıldırım da, "Uğur Bey'inkararına üzüldüm. 'Adaylar ve demokrasi zarar görür' diyor. Ne gibi birzarar, anlamadım! O soracaktı, biz cevaplayacaktık. Umarım bu kararda'birilerinin' baskısı etkili olmamıştır." ifadelerini kullandı. Acaba İmamoğlu'nun tartışmada sinirlenip Vali'ye söylediklerini moderatöre de söylemesi ihtimali mi Dündar'ı ürkütmüştü?
Binali Yıldırım katıldığı bir televizyon programında konuyu daha da açtı ve şöyle dedi:

Telefon mu geldi?
"CHP'den Uğur Dündar'a vazgeçmesi için telefon geldiğine dair sosyalmedyada, çeşitli yerlerde laf dolaşıyor. Bu çok vahim durumdur. Ben açıkça sürekli bizim üzerimizden puan toplama gayretleri görüyorum. Uğur Dündar olsun dedim. Bu da bir anlamda şu mesajı veriyor: Biz sağ-sol fark etmez, bizim taraf sizin taraf demiyoruz. İstediğinizi seçin, biz İstanbul'ukonuşalım."

Kutuplaşma var
"Benim yapmak istediğim bu ayrışmayı, kutuplaşmayı bir ölçüde ortadankaldıracak ve ülkeyi daha birleştirici bir sürece sokmak. Sürekli bir yerlerdemevzilenip birbirlerine çeşitli mecralardan atış yapan ruh hali topluma da yansıyor, topluma zarar veriyor. Bu anlamda bir normalleştirmeye ihtiyaçvardı. Bunu başlatmak istedim ama karşı taraf burada samimi olmadığınıortaya koydu."

Benim adayım
Bu moderatörlük meselesi hala ortada olduğuna göre, benim adayım ErtuğrulÖzkök'tür. Özkök bu tartışmayı yönetirken konuşmacılara kereviz suyu ikram edebilir ve böylece kereviz suyunun faydaları konusunda Osman Hoca'dan bilgi gelmesini beklemesi de gerekmez.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar