GÜNDEM

Mehmet Barlas: Toplum olarak akıl sağlığımızı yitiriyor muyuz?

Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Hatay Vali Yardımcısı ve Afrin'den sorumlu olan Tolga Polat'ın, annesi ve kız kardeşini miras iddiasıyla öldürmesini bugünkü köşesine taşıyarak yönetici sıfatı olan bir kişinin böyle bir vahşete sebep olmasının sıkıntılı olduğunu ve toplumun akıl sağlığı açısından bir şeylerin mutlaka yapılması gerektiğini yazdı.

Mehmet Barlas: Toplum olarak akıl sağlığımızı yitiriyor muyuz?

Toplum olarak cinayet ve şiddet olaylarına şahit oluyoruz. Ünlü, sıradan vatandaş ve toplumda yönetici vasfında olan kişilerde de bu tarz olumsuz olayların yaşanması üzerinde düşünülmesi ve tedbir alınması gerektiğini ortaya koyuyor.

Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas da bugün kaleme aldığı yazısında medyaya yansıyan bazı haberlerin kendisini ürküttüğünü belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü " Zaman zaman 'acaba toplum olarak akıl sağlığımızı yitiriyor muyuz?' sorusunu kendi kendime soruyorum ve cevap vermeye korkuyorum. Çünkü evladını, eşini, sevgilisini öldürenlerin haberleri o kadar yoğunlaştı ki... Son olarak bir modacı hanımın kendinden geçip annesini feci şekilde dövdüğüne ilişkin bir haber vardı gazetelerde."

Barlas, Hatay Vali Yardımcısı ve Afrin'den sorumlu olan Tolga Polat'ın, miras iddiasıyla Adana'da avukat kardeşi Altuğ Polat'ı ve annesi İkbal Polat'ı vurarak öldürdüğünü ifade ederek sözlerine şu satırları ekledi "Bu adamın akıl sağlığı yerinde olmayanlara ve yasa dinlemeyenlere doğru yolu göstermesi beklenirken, bir delinin bile aklına gelmeyecek çapta cinayetlere imza atıyor."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar