GÜNDEM

Mehmet Barlas koronavirüsün hayata ve siyasete etkilerini yazdı

Koranavirüs Salgını dünyayı tehdit etmeye devam ederken; Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas da bugünkü yazısında koronavirüsün, A'dan Z'ye tüm hayatı ve siyaseti de etkilediğini Türkiye ve dünyadan örnekler vererek açıkladı.

Mehmet Barlas koronavirüsün hayata ve siyasete etkilerini yazdı

Covid-19 Salgını, dünyayı kasıp kavurmaya devam ediyor. Eskiden yaşadığımız normal hayatımıza ne zaman döneceğiz şu an bilinmemekte. Bilim insanları aşının bulunması için yoğun çaba sarfetmekteler.

Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas da bugün kaleme aldığı yazısında koronavirüs süreci ile birlikte hayatımızda meydana gelen değişimlere yer verdi. 

Barlas, koronavirüs günlerinin eski normal günlerden çok farklı olduklarını belirterek "Çok somut örneği Birleşmiş Milletler'den vereyim... Her yıl kışa girilirken Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantılarına her ülkeden liderler katılırdı. Ancak bu yıl Genel Kurul'a galiba sadece ABD Başkanı Donald Trump katılıp konuşacak. Salgın tehlikesi yüzünden diğer liderler, uzaktan tele-konferans yöntemi ile Genel Kurul'da konuşacaklar..."şeklinde konuştu.

Salgın sürecinde virüsü bahane edip düşmanlıklarını sergileyen ülkelerin de olduğunu ifade eden Barlas,sözlerine şu şekilde devam etti "Örneğin Yunanistan hem Türkiye'den gelecek yolculara kapalı hem de Atina'dan İstanbul'a uçuşlar yapılmıyor. Ancak bu durum en fazla Yunan ekonomisini ve özellikle Ege'deki Yunan adalarını vuruyor. Ekonomik varlıkları Türkiye'den gelecek turistlere endeksli olan Yunan adaları şimdi iflasın eşiğindeler." 

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar