GÜNDEM

Mehmet Barlas Kanal İstanbul'u anlamakta yarar olduğunu yazdı

Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın projelerini CHP'nin hayal gücünün bile kavrayamadığını belirttiği bugünkü köşesinde yapılan itirazlara rağmen 18 yıllık AK Parti iktidarında yapılan projere değindi. Barlas, şu anda en etkili projerden 'Kanal İstanbul' projesine de itirazların olduğunu ifade edip "Geçmişteki benzer durumları hatırlayınca, bu projeyi anlamakta yarar olduğunu görüyorsunuz."dedi.

Mehmet Barlas Kanal İstanbul'u anlamakta yarar olduğunu yazdı

Kanal İstanbul Projesi ile ilgili iktidar ve muhalefet kanadından farklı açıklamalar yapılıyor. İktidar, projenin yapılması için çalışmalara devam ederken; muhalefetten de itirazlar geliyor.

Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas da bugünkü yazısında Kanal İstanbul Projesi'nin muhalefet kanadından yapılan itirazlara rağmen; nasıl olsa  gerçekleşeceğini dile getirerek projeyi anlamakta fayda olduğunu dile getirdi.

Barlas, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'e yaptığı Kanal İstanbul ve Kentsel Dönüşüm projeleri ile ilgili açıklamalarını hatırlatıp, Kanal İstanbul gerçekleştiği zaman projeyi yadırgamamak için Bakan Kurum'un konu hakkındaki ifadelerini köşesine aktardı. 

İşte Mehmet Barlas'ın o yazısı:

En çarpıcı siyasal gerçeklerden biri, CHP muhalefetinin hayal gücü bile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın projelerini kavramaya yetmiyor. Erdoğan'ın 18 yıllık iktidarı süresince gerçekleştirdiği projelere karşı seslendirilen ve "İstemezük" içerikli itirazlar, havada kaldı. Yolların, köprülerin, denizaltı geçişlerinin, hava limanlarının, savunma sanayiindeki atılımların ardından yeni projeler geldi. Türk yapımı otomobil bile bu projelere eklendi.

Önemli bir proje
Şu anda gündemde olan en etkili proje "Kanal İstanbul"dur. Bu projeye karşı çıkılması özellikle CHP sözcüleri tarafından seslendiriliyor. Geçmişteki benzer durumları hatırlayınca, bu projeyi anlamakta yarar olduğunu görüyorsunuz. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, önceki gün Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'e hem Kanal İstanbul hem de Kentsel Dönüşüm projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar