GÜNDEM

Mehmet Barlas: Hepimiz aynı gemide miyiz?

Sabah yazarı Mehmet Barlas, Covid-19 pandemisi sürerken, pandemi karşısındaki tutumları değerlendirdi.

Mehmet Barlas: Hepimiz aynı gemide miyiz?

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, bugünkü köşesinde koronavirüs salgını sürecinde Türkiye ve dünyadaki tutumları değerlendirerek, iki noktada da "Hepimiz aynı gemide miyiz?" sorusunun gündeme geldiğini söyledi.

Aynı gemide olmak

Şimdi de koronavirüs salgını, benzer durumları gündeme getiriyor. Özellikle Batı medyası sık sık "Aynı gemide miyiz" benzeri sorgulamaları yapmakta... Düşünün ki mart-nisan arasında 22 milyon Amerikalı işsiz kalmış. Buna karşı aynı dönemde Amerikalı milyarderlerin servetleri 282 milyar dolar artmış. Durumu irdeleyen gazeteciler, zenginlerin özel uçakları ile belirli lüks mekanlarda çılgınca para harcadıklarını yazmaktalar. Buna karşı işsizlerin hastalıkları için ilaç parası bulamadıkları gözlemlenmekteymiş.

Bizdeki durum

Bizde de koronavirüs salgınının görüldüğü mart ayından beri, hepimizin aynı gemide olup olmadığımız kuşkusu geçerli değil mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere hemen her kes salgına karşı yek vücut olarak mücadele verirken, birileri bu fırsatı farklı biçimde değerlendirmiyorlar mı? Bir dönemde şehir hastanelerinin yapılmasına karşı çıkan ana muhalefetin bu tutumu bile bir örnek değil mi?

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar