GÜNDEM

Mehmet Barlas fantazisi olay! 'CHP, HDP’ye katılsın, Meral Akşener eş başkan olsun!

'CHP kapatılabilir' yazısıyla yeni bir tartışma başlatan Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, şimdi de ana muhalefet partisi CHP’nin, HDP’ye katılması gerektiğini savundu. Meral Akşener'in HDP eş Genel Başkan olmasını öneren Barlas, Abdullah Gül, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun da HDP'ye katılması gerektiğini savundu.

Mehmet Barlas fantazisi olay! 'CHP, HDP’ye katılsın, Meral Akşener eş başkan olsun!

Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, ana muhalefet partisi CHP’nin, HDP’ye katılması gerektiği görüşünü dile getirdi. "Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun yanında memur olarak çalışsın!" diyen Mehmet Barlas, "Abdullah Gül, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu da HDP'ye katılsın. Meral Akşener HDP eş genel başkanı olsun" diye yazdı. Daha önceki "CHP kapatılabilir" yazısını "fantazi yaptım" diye savunan Barlas, bu kez fantaziyi fena abarttı. Barlas, yazısında HDP’ye açılan kapatma davasındaki son duruma değindi ve şu yorumu yaptı:

Keşke HDP için kapatma söz konusu olmasa!

"HDP'nin kapatılmasıyla ilgili açılan dava yeni bir safhaya geldi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın iddianamesi ve HDP'nin savunması, şu anda Anayasa Mahkemesi'nde. Bakalım ileride neler olacak? Bana göre, keşke kapatma diye bir şey söz konusu olmasa. Bunun yerine mantıktan, ahlaktan ve geleneklerden doğan cezalandırmalar yapılsa."

Ben savcı olsam, CHP'nin HDP'ye katılması için...

"Mesela, ben böyle bir ortamın savcısı olsam HDP'nin kapatılması değil, CHP'nin HDP'ye dahil edilmesi için uğraşırdım. Düşünün bir kere, FETÖ'cü kasetlerle partilerin yapısını değiştirebiliyorsunuz ve bu meşru oluyor. Ayrıca bu partiler, terörle aralarına hiç mesafe koymayan başka partilerle işbirliği yapıp yerel seçimleri yönlendiriyorlar."

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun yanında memur olarak çalışsın!

“Onun için diyorum ki HDP'yi kapatmayalım, bunun yerine CHP'yi HDP'ye katalım. Mesela, Kemal Kılıçdaroğlu bu yeni yapılanmada İstanbul Belediye Başkanı HDP'li İmamoğlu'nun yanında bir memur olarak çalışsın."

HDP'nin başına 'C' harfi koyalım

"HDP'nin adının başına bir de C harfi koyalım, böylece birleşme tam olsun. Aslında bu söylediklerimize katılacak CHP'li sayısı az değildir. Sözünü ettiğim bu CHP'liler, bildiğimiz klasik CHP tabanından değildirler. Bunlar FETÖ'nün ürettiği CHP'nin yandaşlarıdır."

Akşener, Abdullah Gül, Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu da HDP'ye katılsın

"Önerim, siyasetin gerçekçi bir görünüme girmesidir. Mesela Ali Babacan'ın, Abdullah Gül'ün veya Ahmet Davutoğlu'nun sanki bağımsız siyaset yapıyorlarmış gibi ortada dolaşıp düşünce açıklamaları gerçekçi değildir. Bu bakımdan bunlar da CHP'nin katılacağı yeni HDP'nin üyeleri olsalar daha tutarlı olur. Bu arada Meral Akşener de eski HDP'nin geleneklerini hatırlatıp kendisinin eşbaşkan olmasını isteyebilir.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 3 yorum