GÜNDEM

Mehmet Barlas: CHP Biden'in başkan seçilmesini isteyebilir

Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas, Joe Biden'in yaptığı kabul edilemez açıklamalara değindiği bugünkü yazısında geç de olsa tepki verildiğini, ABD seçimlerinde CHP'nin Biden'i tutacağını yazdı.

Mehmet Barlas: CHP Biden'in başkan seçilmesini isteyebilir

Amerika Birleşik Devletleri'nde Kasım ayında yapılması planlanan seçimlerde Demokratlar'ın Adayı Joe Biden'in, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine New York Times'e 8 ay önce verdiği demeçte yaptığı küstahça sözlere tepkiler gelmeye devam ediyor.

Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas da bugünkü yazısında Biden'in, söylemlerine geç de olsa tepki verildiğini, basınımızın dış haberler konusunda eksik kaldığını ve CHP'nin, ABD'de yapılacak seçimlerde Biden'in, kazanmasını isteyebileceklerini bugünkü köşesine ekledi.

İşte Mehmet Barlas'ın o yazısı:

Amerikan Demokrat Parti'sinin Başkan adayı Joe Biden'ın birkaç ay önce The New York Times'a verdiği demeçteki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan ve Türkiye'nin içişlerine müdahale anlamını taşıyan sözleri doğal olarak gecikmeli olsa da tepkiye yol açtı. Dünkü The New York Times'ı dikkatle gözden geçirdim. Türkiye'deki tepkiler hakkında tek satır haber yoktu. Uluslararası medyada sadece El Cezire bizdeki tepkileri haber yapmıştı.

Gecikmeli tepkiler
Birinci mesele Biden'ın demecinden neden böyle gecikmeli haberdar olduk? Demek ki basında ve genel olarak medyada dış haberler oldukça zayıf. Amerikan siyasetinin önde gelen isimlerinden birinin Türkiye'nin içişlerine müdahaleyi amaçlayan sözleri, nasıl olur da yayınlandığının ertesi günü bizim medyada haber olmaz?

Obama'nın mirası
İkincisi de Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan ve Türkiye'nin demokrasisine müdahaleyi amaçlayan düşünceleri şaşırtıcı değildir. Biden bu düşünceleri eski patronu Obama'dan ve eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'dan devralmıştır. 

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar