GÜNDEM

Mehmet Acet: HDP'de gelenekten gelenler rahatsız...

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, HDP konusunda sürdürülen ve partinin içinden de eleştirilerin yükseldiği "Türkiyelileşme" tartışmalarını bugünkü köşesine taşıdı.

Mehmet Acet: HDP'de gelenekten gelenler rahatsız...

Eski HDP Milletvekili Altan Tan Hürriyet Gazetesi’ne yaptığı açıklamada “HDP, PKK’ya karşı tavrını net bir şekilde söylemesi lazım. Türkiye kamuoyunu da bu konuda ikna etmesi lazım. Legalite ile illegalite arasında kalın bir çizgi çizmeli. İkincisi HDP, Türkiye’nin bütün sorunlarıyla ilgilenmesi lazım" ifadelerini kullandı. HDP’nin eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen ise yaptığı açıklamada "Bugün itibarıyla HDP, kendi geleceği ve ülkenin geleceğini ittifak stratejilerine endekslemiş görünmekle birlikte, hiçbir parti kendisiyle açık ittifak yapmayı göze alamamaktadır” ifadelerini kullandı. İki ismin de eleştirilerine parti içindne Ebru Günay cevap verdi: "HDP’de rant arayan ama aradığı rantı bulamayan isimler üzerinden HDP’yi kriminalize edemezsiniz. HDP’nin illa bir yerle bağını arıyorsanız biz söyleyelim, bizim tek ve en sağlam bağımız halkımızladır."

BU SORGULAMALARIN ANLAMI NE?

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, bugünkü köşesinde zaman zaman gündeme gelen "HDP'nin Türkiyelileşmesi" tartışmalarını, parti içinden gelen "sorgulayıcı" açıklamaları da göz önünde bulundurarak bugünkü köşesine taşıdı. Acet, "HDP içinden gelen sorgulamalar ne anlama geliyor?" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

"GELENEKTEN GELENLER RAHATSIZ"

2015 Haziran seçimleri öncesi parti grubunun marjinal sol gruplara ‘peşkeş çekilmesinin’ parti içinde ‘gelenekten gelenleri’ ciddi ölçüde rahatsız ettiğini, bu rahatsızlığın bugün için de varlığını koruduğunu biliyoruz...

Dün Kanal 7’de yaptığımız programda AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un da dile getirdiği gibi, aslında HDP’nin PKK ile arasında mesafe koyması ve bir Türkiye partisi gibi hareket etmesi için, şartlar bugün için de müsait. Numan Bey, kendisi de bu konuda çok umutlu olmadığını söylüyor ve değerlendirmesini “Çıkmadık candan ümit kesilmez” rezervini koyarak yapıyor...

Ancak, HDP temsilcilerinin içeriden gelen “PKK ile araya mesafe koyun, Türkiye partisi olun” çağrılarına verdiği tepkiye bakılırsa, ders çıkarmaya pek de niyetleri olmadığı görülüyor.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar