GÜNDEM

Mehmet Acet: 'Hasta sayılarının açıklanması nedeniyle salgın büyüdü' tezi haksızlık

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, Sağlık Bakanlığı'nın 29 Temmuz'dan itibaren vaka değil, hasta sayılarının açıklandığını duyurmasının ardından başlayan tartışmaların "haksızlık" olduğunu söyledi.

Mehmet Acet: 'Hasta sayılarının açıklanması nedeniyle salgın büyüdü' tezi haksızlık

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, Sağlık Bakanlığı'nın 29 Temmuz itibariyle hasta/vaka sayılarını ayırarak yalnızca hasta sayılarını kamuoyuyla paylaşma kararı almasının eleştirilmesini değerlendirdi. Acet, bugünkü köşesinde "Vaka sayıları yerine hasta sayılarının açıklanması yüzünden salgın büyüdü tezini ise haksızlık olarak görüyorum... Sağlık sistemi, “Ben virüs kapmış olabilirim” diye başvuran herkese hizmet verebilme kapasitesini koruyor...." dedi:

EĞER ŞUNLAR YAŞANSAYDI

Şöyle ki;

-İpin ucu kaçırılmış, salgın kontrolden çıkmış olsaydı,

-Virüs, Sağlık Bakanlığına, çalışanlarına, filyasyon ekiplerine karşı galibiyetini ilan etmiş olsaydı,

-Vaka sayıları ‘pes’ dendiği için ya da yetişilemediği için açıklanmamış olsaydı,

O zaman bu durumu, devlet ya da ilgili kurum ve kişiler vatandaşa karşı görevini yerine getiremedi diye yorumlayabilirdik.

Ama öyle değil.

Sağlık sistemi, “Ben virüs kapmış olabilirim” diye başvuran herkese hizmet verebilme kapasitesini koruyor.

BU HAKSIZLIK

Bu süreci yönetmek çok yönlü bir politika uygulamayı zorunlu kılıyor ve bu kararın da bunun bir parçası olduğu anlaşılıyor. Vaka sayıları yerine hasta sayılarının açıklanması yüzünden salgın büyüdü tezini ise haksızlık olarak görüyorum.

Sağlık Bakanı Koca, eleştirilere cevap verirken nazik hatırlatmalar yapıyor: ...“Salgınla mücadele sürecinde devletimiz, halkının sağlığı kadar ulusal çıkarlarını da korumaktadır” diyor. Bir anlamda, “Eleştirin ama işin bu kısmını da aklınızdan çıkarmayın” demiş oluyor.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum