GÜNDEM

Mehmet Acet ABD ile FETÖ konusunda yapılan görüşmelerin gizli notlarını yazdı

Yenişafak Gazetesi yazarı Mehmet Acet, medyanın 90’lı yıllarda Çin’in otoriter rejimine karşı çıkıp tankın önünde duran genci yıllarca ekranlarda jenerik olarak kullandığını ancak 15 Temmuz gecesi mücadele eden insanlarımızın, o genç kadar ekranlarda yer alamadığını ve ABD’nin, darbeyi FETÖ'nün yaptığına ikna olmayıp Fethullah Gülen’in ağzından yazılı belge istediğini yazdı.

Mehmet Acet ABD ile FETÖ konusunda yapılan görüşmelerin gizli notlarını yazdı

Yenişafak Gazetesi yazarı Mehmet Acet, bugün kaleme aldığı köşesinde 90’lı yılların ikinci yarısında Çin’in Tiananmen Meydanı’nda otoriter rejime karşı tankların önünde duran gencin uzun yıllar jenerik olarak ekranlarda kullanıldığını ancak 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi gecesi mücadele eden insanlarımızın direnmesinden ziyade; 16 Temmuz gününden itibaren darbeyi yapanların hukukunu korumaya yönelik yayınların yapıldığını belirtti.

Acet, ABD’ye 15 Temmuz’la ilgili kolilerce evrak gönderildiği halde; ABD’nin, darbeyi FETÖ’nün yaptığına ikna olması için Fethullah Gülen’in yazılı talimatını göstermesi gerektiğini söylediklerini ifade etti.

İşte Mehmet Acet'in o yazısı:

90’lı yılların ikinci yarısında mesleğe dış haberler servisinde başladığımız için çalıştığımız ofiste CNN, BBC gibi İngilizce televizyon kanalları sürekli açık dururdu.

Uzun yıllar boyunca bu kanallarda Çin’in Tiananmen Meydanı’nda tankların önünde cesaretle duran ‘o gencin’ jenerik görüntülerini izleyip durduk.

‘O gencin’ diye özellikle yazdım çünkü dünyanın herhangi bir köşesinde o görüntüyü görmeyen, o genci tanımayan kalmadı.

Bunun bir sebebi vardı tabii.

Tankların ilerleyişini canını tehlikeye atarak durduran gencin görüntüleri gerçekten ‘jeneriklik’ idi ama asıl gerekçe o görüntülerin Çin’deki otoriter rejime karşı verilen demokrasi mücadelesi sırasında çekilmiş olmasıydı.

15 Temmuz darbe kalkışması gecesi İstanbul ve Ankara caddelerinde çekilen görüntülerde ise, 31 sene önce Çin’de tankların önünde duran o gencin gösterdiği cesaretten çok daha fazlası vardı.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar