GÜNDEM

Mehmet Acet: 136 başsavcı darbe gecesi pozisyon aldı

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 136 başsavcının gece saat 03.00’e kadar darbeye karşı pozisyon aldığını yazdı.

Mehmet Acet: 136 başsavcı darbe gecesi pozisyon aldı

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, bugünkü köşesinde "136 başsavcı o refleksi nasıl gösterdi?" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Acet, darbe girişimi sırasında henüz saatler 23.00'ü gösterirken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın darbe kalkışmasıyla ilgili soruşturma başlattığı haberini hatırlattı. 

Acet, "136 başsavcının tamamı, gece saat 03.00’e kadar darbeye karşı pozisyonlarını aldılar, kendi sorumluluk bölgelerinde kalkışmaya destek veren eylemler olması halinde bunu soruşturma konusu yapacaklarını ortaya koydular" dedi.

Acet şunalrı kaydetti:

BU REFLEKSİN SEBEBİ 2014 HSYK SEÇİMİ

"2014 Ekim ayında yapılan HSYK seçimini, yargıdaki FETÖ’cülere karşı hemen herkesin, bütün hâkim/savcıların bir araya gelip örgütün kurul içindeki çoğunluk gücünü güç bela kırabildiği bir seçim olarak hatırlıyoruz. Öyle değil de tersi olsaydı, 2014 Ekim’inde o makas değişikliği olmamış olsaydı, yargıda ipler tümden örgütün eline geçmiş olacak, geri dönüşü çok daha zor bir döneme girilmiş olacaktı."

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar