GÜNDEM

Medyanın virüsle imtihanı "Geleneksel olanlar darbe yiyecek"

Koronavirüsün dünyada ve Türkiye'de ciddi neticeler doğuracağını ve olumsuz etkilenen sektörlerden birinin de geleneksel medya olacağını söyleyen Fatih Selek, "Herkes medyayı, medya mutlu günleri gözlüyor…" diye yazdı.

Medyanın virüsle imtihanı "Geleneksel olanlar darbe yiyecek"

Şuan herkes koronavirüsün sağlık yönü ile ilgileniyor ama ilerleyen zamanlarda ekonomik olarak da sorun yaşanacağa benziyor. Türkiye yazarı Fatih Selek de koronavirüsten geleneksel medyanın olumsuz etkileneceğini söyledi. Birçok gazetenin sayfa sayısını azaltmak zorunda kaldığını belirten Selek, "Haber kanalları en faal dönemini yaşıyor.  Fakat bu reklama tahvil edilemedi. Şirketler gazı kesti, kimisi frene bastı. Üretim ve satış olsa reklamın tam zamanıydı." dedi.

Medyanın virüsle imtihanı
 
Koronavirüs belası dünyada ve Türkiye'de ciddi neticeler doğuracak. İnternet tabanlı şirketler değer kazanırken, geleneksel olanlar darbe yiyecek. En çok olumsuz etkilenen sektörlerden biri de şüphesiz geleneksel medya olacak. Birçok gazete pompalanan korku sebebiyle sayfa sayısını azaltmak zorunda kaldı. Buna karşılık televizyon önemini artırdı. Öyle ki haber kanalları en faal dönemini yaşıyor. Herkes evde olduğu için izlenme oranları üçe katladı. Fakat bu reklama tahvil edilemedi. Şirketler gazı kesti, kimisi frene bastı. Üretim ve satış olsa reklamın tam zamanıydı. Herkes medyayı, medya mutlu günleri gözlüyor…

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar