MEDYA KÖŞESİ

Medyanın gafil avlandığı olay! İran'daki futbol maçında asker selamı

Geçtiğimiz Cuma günü İran'da oynanan ve Mustafa Denizli'nin çalıştırdığı Traktör takımı ve İstiklal takımı arasında geçen futbol maçında 40 binden fazla taraftar Türkiye'ye Barış Pınarı Harekatı'ndan dolayı destek verdi ve asker selamları maçın olayı oldu. Fakat, Ali Sami Alkış, Türk medyasında rağbet görmeyen bu olayla ilgili isyan etti.

Medyanın gafil avlandığı olay! İran'daki futbol maçında asker selamı

Star gazetesinde spor yazarlığı yapan Ali Sami Alkış, geçtiğimiz Cuma günü İran'da oynana futbol maçında Türkiye'ye destek veren taraftarları ve asker selamını konu edinmeyen medyaya yüklendi. 

"Yarım sayfa haber de mi yapamadınız" diyen Alkış, medyanın sınıfta kaldığını ekledi.

İşte Ali Sami Alkış'ın medyaya sitem ettiği yazısı:

Bizim gazetede okudum, fotoğrafını gördüm. İran’da Cuma günü oynanan Traktör-İstiklal maçında; Türkiye’nin Barış Pınarı harekatına tam destek vardı ve onbinlerce seyirci asker selamına durmuştu.

Diğer medya organları, bizim için gurur ve mutluluk kaynağı olan bu olaya, nedense ilgi göstermedi. Düşünün; yabancı bir ülkede tribünler “Türkiye... Türkiye” diye inliyor; Barış Pınarı harekatımıza olağanüstü bir destek coşkusu yaşanıyor ama, bizde yeterli karşılığı bulamıyor... Böyle mi olmalıydı?

***

Sıradan bir maç değil... Sıradan bir olay değil... Tam seyirci sayısını bilmiyorum ama, fotoğraftaki Traktör-İstiklal maçının doluluk görüntüsü, en az 40 bin kişiyi işaret ediyor. Üstelik Traktör takımının teknik direktörü de Mustafa Denizli’yken... Bu olay birinci haber olmaz da, en az yarım sayfalık bir haber değeri taşımaz mıydı? Ama medyada yok hükmünde...

Oysa ben olayı görünce çok etkilendim, duygulandım ve gözyaşlarımı zorlukla kontrol etme durumunda kaldım. Ülkede yaşayan Azeri Türklerinin, “Gardaşlarına” gönülden desteği, Türk televizyonlarında hak ettiği değeri alamaz mıydı?

Kaldırımda yürürken yere düşen adamı haber diye ekranlara taşıyanlar, gurur duyacağımız bir olaya yüz vermediler. İçim acıdı.

***

Asker selamı verdiler diye, 7 Azeri Türkünün gözaltına alınması da; olayın bir diğer ciddi boyutu... Konuya nereden bakarsanız bakın,  meselenin gündem dışı olmadığını farkedersiniz. Haberi hakkıyla kullanabilmek için, elli çeşit neden var... Niye öyle sessiz kaldık? Tebriz’de yaşananlar, UEFA ya FIFA da asker selamı yüzünden bize ceza kesmeğe yeltenenlere; Türkiye dışındaki bir ülkeden şamar gibi cevap var, ama duyan yok. Garibime gitti!

Yazılısıyla-sözlüsüyle tüm medya, sınıfta kaldı. Aslında gurur duymamız gereken büyük bir olay; dandik nedenle saç saça-baş başa dövüşen kadınların saçma görüntüsü kadar bile değer bulamadı. İnsan kahroluyor.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar