GÜNDEM

Medyafaresi'ne soruyoruz: Gazetecilerin can güvenliği ne zamandan beri rezillik oldu?

Medyafaresi'nin A Haber savaş muhabirinin doğru davranarak kaskı ile duvar ardında yayın yapmasını rezillik olarak sunması muhaliflikle açıklanabilir mi?

Medyafaresi'ne soruyoruz: Gazetecilerin can güvenliği ne zamandan beri rezillik oldu?

Medyafaresi, gazetecilik görevini can güvenliğini koruyarak yapan A Haber muhabiri hakkında rezillik demesi rezil bir yayın anlayışını ele verdi.

Asıl rezillik yanlış işi yaparak kask takmadan yayın yapan TRT muhabirini referans alarak doğru iş yapan A Haber muhabirini hedef almaktır. Bunun adı asla muhaliflik değildir. 

Sınırda, savaş muhabirliği yapan gazetecilerin, can güvenlikleri birinci önceliktir. Ne devlet ne de millet asla onların canlarını tehlikeye atmasına razı gelmez.

Fakat Medyafaresi editörleri, vicdanlarını kör muhaliflikleri ile örterek sırf A Haber muhabiri olduğu için duvar arkasına saklanan meslektaşlarına "rezil" diyebildiler.

Bu yayın mantığını daha fazla konu edinmek istemiyoruz ve yorumu siz okuyucularımıza bırakıyoruz. 

İşte A Haber'in sözde rezilliğini ortaya çıkarmak için araştırma yapan vicdan sahibi TwitPrensi hesabından yapılan paylaşımlar:

Ve işte Cumhurbaşkanlığı tarafından sınırda görev yapan basın mensuplarının dikkat etmesi gerekenlerin belirtildiği uyarı metni:

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar