GÜNDEM

Medya neden barıştan söz etmiyor? Belma Akçura yazdı

Milliyet gazetesi yazarı Belma Akçura, dünya medyasının savaşın ortasında üzerine bomba yağan masumların haklılığını ve dünyanın barışa olan ihtiyacını görmediğini yazdı.

Medya neden barıştan söz etmiyor? Belma Akçura yazdı

Son dönemlerde İsrail'in Gazze'de yaptığı zulmün bie savunmasını yapan batı medyasına bir eleştiri de Belma Akçura'dan geldi. Akçura, dünya medyasının barıştan söz etmediğini ve masumların yanında olmadığını belirtti.

İşte o yazı:

Dünya medyası sivillerin üzerine yağan bombalara bakıp kim haklı kim haksız diye sorguluyor. Oysa sivilleri öldüren bir savaşın tarafı, haklılığı olmaz. Ve artık birlikte yaşayan halklar için barıştan hiç söz edilmiyor. Neden?

1993’te Beyaz Saray’ın bahçesinde “kan ve gözyaşına yeter artık” diyen İsrail Başbakanı İzak Rabin ile Filistin Kurtuluş Örgütü lideri Yaser Arafat el sıkıştı. Rabin’e göre Filistin direnişi, askerî bir tehdit değil, barışçıl çözüm gerektiren siyasi bir duruma işaret ediyordu. Oslo Anlaşması devreye sokuldu. Filistinlilere Gazze Şeridi ve Batı Şeria’da kısmi kontrol verildi. Arafat ve Rabin, şiddete karşı olduklarını ve birbirlerini tanıdıklarını açıkladı.

Yazının tamamı için tıklayın

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum