GÜNDEM

MediaCat Felis Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen ''en iyi medya fikir ve stratejilerinin'' ödüllendirildiği ''MediaCat Felis Ödülleri'' törenle sahiplerini buldu.

MediaCat Felis Ödülleri sahiplerini buldu

Ana sponsorluğunu Fox, Ströer Kentvizyon ve Zaman Gazetesi’nin üstlendiği en iyi medya fikirlerini ve stratejilerini belirlemeyi amaçlayan MediaCat Felis Ödülleri’nin dördüncüsü Four Seasons Bosphorus Otel’de yapıldı. Reklam sektörü ve iş dünyasından birçok önemli konuğun ağırlandığı törende ödüller sahiplerini buldu.

Balo salonunda başlayan yemekle beraber gecenin sunucuları Osmantan Erkır ve Seray Sever sahne aldı ve davetlilere hoşgeldiniz dedikten sonra sahneye açılış konuşmasını yapmak üzere MediaCat dergisi Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan’ı davet etti.

Pelin Özkan’ın ardından sahneye Vodafone Türkiye CEO’su ve 4. Felis Ödülleri’nin Jüri Başkanı Serpil Timuray çıktı ve kısa bir konuşma yaptı.

Timuray’ın konuşmasının ardından Felis jürisi için hazırlanan kısa film izlendi ve ödüllere geçildi.

Ödüller açıklanmaya Hedef Kitle kategorilerinden başlandı ve ilk açıklanan ödül gençlik kategorisi oldu. 5 projenin kısa listeye, bunlardan 3’ünün de finale kaldığı bu kategoride birincilik Kimberly Clark için hazırladığı gençleri hedefleyen ‘Kita ile Kotex Young Lansmanı’ çalışmasıyla Mindshare’e gitti.

Açıklanan ikinci kategori Genç Yetişkinler oldu. Bu kategoride sadece iki finalist bulunuyordu ve kazanan Unilever için gerçekleştirdiği ‘Her Şeyi Bilen Kadın’projesiyle Rabarba oldu.

Bir sonraki açıklanan kategori ise Tüm Yetişkinler oldu. 2 projenin kısa listeye kaldığı kategoride birincilik ödülü finalist olabilen tek projeye gitti. Tüm Yetişkinler kategorisinde ödül Garanti Bankası için hazırladığı ‘Bonus Card İmaj Kampanyası’ çalışmasıyla Cereyan Ajans’ın oldu.

Törende sıradaki Hedef Kitle kategorisi ‘Erkekler’. Bu kategoride de ipi göğüsleyen tek proje finalist olarak birincilik ödülünün de sahibi oldu. Erkekler kategorisinin birincilik ödülü İstanbul Golf Klübü için yaptığı ‘Her Yerde Golf’ isimli indoor çalışmasıyla TBWA/İstanbul’a gitti.

Erkeklerden  sonra sıra ‘Kadınlar’ kategorisine geldi ve 2 projenin finale kaldığı kategoride kazanan Pınar Süt için hazırladığı ‘Pınar Çocuk’ çalışmasıyla Rabarba. Bu kategoriyle beraber bu ekip ikinci ödülünü almış oldu. 

'Özel Hedef Kitleler’ kategorisinde yarışan 15 projeden sadece 5 tanesi elemeyi geçerek kısa listeye girmeyi başardı ve 5 projenin sadece bir tanesi finale kalarak birincilik ödülünün sahibi oldu. Özel Hedef Kitleler kategorisinin birincisi Greenpeace Akdeniz için yaptığı ‘Güneş İçin Belediye Başkanları – Seyfi Solukal’ projesiyle Wanda Digital ve Grey İstanbul’un oldu.

Sıradaki kategori ‘Ticari İletişim (Business-to-Business)’ ancak bu kategoride  seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda bu kategoride ödül verilmedi. 

Hedef Kitle bölümünün son kategorisi ‘Kamu Yararı’ Bu kategorideki 2 finalistten  kazanan Barınak Gönüllüleri Derneği için hazırladığı ‘Sahibimi Arıyorum” kampanyası ile Markom Leo Burnett.

Bu yıl Felis ödüllerine yeni eklenen iki kategoriden biri olan ve Tempo Medya’nın sponsorluğunda yerel medya kullanımını teşvik etmek ve yerel medya çalışmalarında standartları yükseltmek amacıyla verilecek olan ‘En İyi Yerel Medya Kullanımı’ kategorisine 6 proje başvurmuştu. Ancak seçici kurul değerlendirmesi sonucunda finale kalamadıkları için bu kategoride bu yıl ödül verilemiyor.

'En iyi Sponsorluk Kullanımı’ kategorisi de boş geçiliyor. 

‘En İyi Doğrudan Pazarlama Kullanımı’ kategorisine bu yıl 25 proje başvurdu ve sadece bir tanesi finale kalmayı başararak birincilik ödülünün de sahibi oldu.

En iyi doğrudan pazarlama kullanımı kategorisinde ödül, Ülker için yaptığı ‘5. Katta Bile Olsanız Cafe Crown Size Ulaşır: Yurt Pencerelerinden Cafe Crown Dağıtımı’ isimli çalışmasıyla Youth Republic’e gitti.

‘En İyi Çoklu Medya Kullanımı’ kategorisinde bu yıl birbirinden başarılı 21 proje başvurdu ve 6 proje finalist olmayı başardı.

Birincilik ödülü de Greenpeace Akdeniz ‘Güneş İçin Belediye Başkanları – Seyfi Solukal’ kampanyası ile Wanda Digital ve Grey İstanbul’un oluyor.

Bu kategoriyle beraber bu ekip de ikinci ödülünü almış oldu.

‘En İyi Yeni Medya Kullanımı’ kategorisinin kazananı Efes Pilsen için icat ettiği ‘Kesekağıdı’ mecrası ile Lowe.

‘En İyi Mobil Medya Kullanımı’ kategorisinde Rabarba, The Pepsi Bottling Group için yaptığı 'Pepsi Yaşatır Seni' kampanyası ile üçüncü ödülünü almış oldu.

‘En İyi İnternet/İnteraktif Medya Kullanımı’ kategorisine tam 48 iş başvurdu. 16 proje kısa listeye kalırken ve 5 tanesi finalist olmayı başardı. Birincilik ödülü ise Unilever için gerçekleştirdiği ‘Her Şeyi Bilen Kadın’ projesiyle Rabarba’ya gidiyor ve Rabarba dördüncü kez sahneye çıktı.

‘En İyi Radyo Medya Kullanımı’ kategorisinin birincisi   McDonald’s için gerçekleştirdiği ‘McDonald’s Kahvaltı Radyo Sponsorluğu’ çalışmasıyla OMD ve Markom Leo Burnett’e gitti.

Bu yıl Felis organizasyonuna eklenen ikinci kategori de ‘En İyi Instore Medya Kullanımı’.  Bu yeni kategoride bu yıl toplam 8 proje yarıştı ve 2 tanesi kısa listeye girmeye ve aynı zamanda finalist olmaya hak kazandı. Bu kategorinin ilk kazananı Exotic için hazırladığı ‘Exotic Stand’ çalışması ile TBWA/Fusion oluyor.

Sırada ‘En İyi İnternet/İnteraktif Medya Kullanımı’ kategorisinin ardından bu yıl en fazla başvuru alan ikinci kategori  ‘En İyi Açıkhava/Out-of-Home Medya Kullanımı’ var. 

Toplam 46 proje başvurduğu kategoride kısa listeye kalan 17 işin 5’i finale kaldı.

Ödül ise Vodafone için hazırladığı ‘Konserde Telefonun Çalarsa Nerede Telefonla Konuşabilirsin?' Vodafone Sessizlik Alanı’ çalışmasıyla Youth Republic’in oldu.

İkinci kategori birinciliğini kazanan Youth Republic ekibi ödülü, Ströer Kentvizyon CEO’su Murat İlbak’ın elinden aldı.

Bu yıl ‘En İyi Sinema Medya Kullanımı’ ödülü Fortis Bank için yaptığı ‘Fortis Acil Kredi’ çalışması ile Gram/İstanbul’a gitti.

'En İyi Dergi Medya Kullanımı’ kategorisinde 3 proje finale kaldı. Kazanan ise Ülker için  yaptığı ‘Bir Çıtırtı Duyuyor musun?’başlıklı uygulamayla Universal McCann’e oldu.

‘En İyi Gazete Medya Kullanımı’ kategorisinde kısa listeye kalan 5 projeden sadece bir tanesi seçici kurul değerlendirmesinde barajı geçebildi ve birincilik ödülünün de sahibi oldu.

Kazanan iş ise  Concept’in Cumhuriyet Gazetesi için yaptığı ‘Biz Susarsak...Kim Konuşacak?’ isimli gazete çalışması. Concept ekibi ödülünü Zaman Gazetesi Reklam Grup Başkanı Hakan Dikmen’in elinden aldı.

‘En İyi Televizyon Medya Kullanımı’ kategorisine bu sene, başvuran 23 projeden 8 tanesi kısa listeye kalarak seçici kurulun önüne gitti. 5 proje ise seçici kurul barajını geçerek finalist olabildi. Birincilik ödülünü ise Garanti Bankası için gerçekleştirdiği Garanti Bankası Bonus Card TV Kullanımları çalışmasıyla Cereyan Medya alıyor.

Gecenin ikinci ödülünü Cereyan Medya ekibi, Fox Genel Müdür Yardımcısı Sayın Koray Altınsoy’un elinden aldı.

Bugün törenden önce jüri üyelerimiz tekrar bir araya gelerek, birincileri yeniden değerlendirdiler ve bir tanesini BÜYÜK ÖDÜL için seçtiler. Bu yıl 19 kategori birincimiz arasından en yüksek puanı alarak Büyük Ödülü kazanan proje: ‘Fortis Acil Kredi’ çalışması ile Gram/İstanbul’a gitti.

Geçen yıldan bu yana Felis’te Yılın Medya Ajansları da ödüllendiriliyor. Bu ödüller, yarışmaya başvuran medya ajanslarının kazandıkları derecelerle elde ettikleri puanların toplanmasıyla belirleniyor.

Kısa listeye kalan projeler 1 puan, finale kalan projeler  3 puan, birincilik ödülü 5 puan ve büyük ödül ise 10 puan getiriyor ajanslara. Bu değerlendirme sonucunda en yüksek puanı alan üç ajans ödüllendiriyor.

Bu sene 3. olarak başarı belgesi kazanan medya ajansı Cereyan Medya!

“Yılın Medya Ajansı” ödülü yarışmaya başvurdukları projelerle 24 puan toplayan Universal Mccann'e gidiyor.

Son olarak en yüksek puanla 'Yılın Medya Büyük Ödülü’nü kazanan ajans Mindshare!

Gecenin tüm ödül kazananları ödülleri ile birlikte fotoğraf çekimine alındıktan sonra program fuayede DJ Barış K.’nın performansı ile devam etti.

(MediaCat Online)

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar