GÜNDEM

Meclis'te EYT İçin Geri Sayım Başladı mı? Milyonlarca Emekli Adayı İçin Kritik Tarih!

EYT'den emekli olmak isteyenlerin büyük bekleyişi sürüyor. Milyonlarca emekli adayı ne zaman emekli maaşı alacağını merak ediyor. EYT düzenlemesi Meclis'ten geçti mi? Şubat ayında emekliye müjdeli haber verilebilir. İşte detaylar...

Meclis'te EYT İçin Geri Sayım Başladı mı? Milyonlarca Emekli Adayı İçin Kritik Tarih!

Emekli adayı olarak bilinen EYT'liler, artık yaş beklemek istemiyor. 2023 yılında bu düzenlemenin tamamen Meclis'ten geçmesine kesin gözle bakılmakta. Bakanlıktan gelen açıklamada, düzenlemenin Şubat ayında Meclis'ten geçeceği ve Mart ayında ilk maaşların hesaplara yatırılacağı tahmin edilmişti. Ancak Şubat ayında henüz bu noktada bir hamlede bulunulmadı. Meclis'in ne zaman EYT düzenlemesi üzerine çalışma yapacağı soruluyor.

EYT'liler Ne Zaman Emekli Olacak?

EYT'li vatandaşlar, EYT düzenlemesinin Meclis'ten geçeceği tarihe göre emekli olabilirler. Şubat ayında geçmesi durumunda ilk maaşların Mart ayında yatırılması için çalışmalar hızlandırılacak. Ancak Şubat ayında düzenleme Meclis'ten geçmez ise Mart ayında ilk maaşlarını alamayabilirler.

EYT Emeklisine Kaç TL Maaş Verilecek?

EYT'den emekli olanların alacağı maaşlar belirli kriterlere göre değişkenlik gösterecek. Sigorta kayıt tarihi, sgk primi, çalışılan süre, prim ücret seviyesi gibi kriterler göz önünde bulundurularak EYT emeklilerine ödeme yapılacak.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar