GÜNDEM

MEB 5000 Sözleşmeli Personel Alımı: Şehirlerin Listesi ve Kontenjan Bilgisi

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli personel alımı için harekete geçti. Bakanlıktan gelen bu haber sonrasında hangi şehirlerde alım yapılacağı ve hangi pozisyonlarda çalışan arandığı ortaya çıktı. KPSS şartının aranıp aranmadığı da soruluyor.

MEB 5000 Sözleşmeli Personel Alımı: Şehirlerin Listesi ve Kontenjan Bilgisi

Milli Eğitim Bakanlığı, 5000 sözleşmeli personel alımı için duyurusunu yaptı. Personel alımına dair Bakan Mahmut Özer'den açıklama gelmişti: "Merkez teşkilatımız dışında 80 ilimiz için ihdas edilen 4 bin 746 kişilik sözleşmeli personel pozisyonlarında önceliği deprem felaketinden etkilenen illerimize vereceğiz. Ailemize katılacak yeni üyelerimize, millî eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum."

Hangi Şehirlerde Alım Yapılacak?

MEB sözleşmeli personel alımlarında önceliğin deprem bölgelerine verileceğini duyurdu. Bu Kahramanmaraş depreminden etkilenen şehirlerde başvuru yapacakların öncelikli olduğunu ifade edelim. Taşra teşkilatında 4746 kişilik alım gerçekleştirilecek. Merkez tekilatta ise 254 kişilik sözleşmeli personel alımı yapılacak.

MEB KPSS Şartı Arıyor!

MEB sözleşmeil personel alımı için KPSS şartı da aramaktadır. KPSS puan türlerinin lise için P94, Önlisans için P93 ve lisans için P3 puan türü olması gerekmektedir. 2022 yılında yapılan sınava girmek mecburidir. KPSS sınavına yönelik alım yapılacak olması da adayların merak ettiği konular arasındaydı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar