GÜNDEM

Mazhar Alanson 'Yandım'ı Kabe için yazdım' dedi olayın aslı ne?

Mazhar Alanson, 'Yandım yandım' adlı şarkısını Medine'de yazdığını söyledi. 'Baka baka doyamadım, hem kokladım da' sözünü Kabe için yazdığını belirten şarkıcı gündeme oturdu. Habertürk yazarı Oray Eğin, köşesinde bomba bir video paylaştı.

Mazhar Alanson 'Yandım'ı Kabe için yazdım' dedi olayın aslı ne?

Mazhar Alanson son açıklamalarıyla yine gündemde. Üsküdar Belediyesi'nin ev sahipliğinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde konser veren sevilen şarkısı ‘Yandım Yandım'ı nasıl yazdığını anlattı, herkes yandım yandım şarkısını merak etti, Alanson'un sözlerini konuştu. Mazhar Alanson, herkesi çok şaşırtan şu açıklamayı yaptı:

 "Yandım Yandım' kısmını Medine'de yazdım. Yandım'ı birinci gün not defterime düşüyorum. İkinci gün ‘Ah ki ne yandım' yazmışım. Şimdi ben nerede yazmış olduğumu söylemesem, şarkıyı size açıklamasam siz onu bir aşk şarkısı olarak dinliyorsunuz. Sonra bana şarkılar söyleten kadın mevzusu olmuş. Mesela ‘Baka baka doyamadım, hem kokladım da' Kabe'yedir. Ama siz onu dinlerken aşk şarkısı zannedersiniz."

Şarkısı aslında Kabe'ye yazdığını belirten ünlü şarkıcı Mazhar Alanson, herkesi şaşırttı. Ancak Alanson'u takip edenler için yeni bir durum değil aslında. MFÖ'nün ilahi şarkılar seslendiren Sami Özer'le çalıştığı da biliniyor.

Cerrahi dergahının üyesi olan Mazhar Alanson’un muhafazakar tarafı gizli değil. Pek çok kez Umre'ye giden sanatçı, Bizim hayatımız deşarj olmakla geçiyor. Umrede şarj oluyorum" demişti. Mazhar-Fuat-Özkan geleneksel olarak albümlerinde hep bir ilahi de seslendirmişti.

KABE Mİ BODRUM MU?
Kabe için yazdığını söylüyordu Mazhar Alanson. Oysa 20 yıl önce katıldığı bir televizyon programında bambaşka bir görüntü karşımıza çıktı. O programda Alanson şarkıyı Bodrum için yazdığını söylüyordu.

CEM YILMAZ DA YANINDA

Alanson ilk kez bu şarkıyı 1998’de Okan Bayülgen’in sunduğu “Zaga” programına başrolünde oynadığı “Her Şey Çok Güzel Olacak” filmini tanımak için çıktığında söylemiş. Tanığı aynı stüdyoda oturan Cem Yılmaz.

HATIRALARIMIN ÜZERİNE OTELLER YAPMIŞLAR
Mazhar Alanson 1998’deki programda şarkıyı yapmasını şöyle anlatıyor: “…bu arkadaş Bodrum’a gitmiş, Bodrum’a hayran olmuş ve bir aşk şarkısı da yazmış. Sonra 20 yıl sonra gitmiş, o hatıralarının olduğu yerde otelin balkonuna bi çıkmış ki -bi satır geldi zaten şarkıyı onun üzerine kurdum- hatıralarımın üzerine oteller yapmışlar diye…”

Habertürk yazarı Oray Eğin, "Ne Mekke ne Medine… Mazhar o şarkıyı aslında kime yazdı" başlıklı yazısında yeni bir polemiğin fitilini ateşledi. O videoyu paylaşan Eğin yazısında şu ifadelere yer verdi:

"O zamanlar ne peygamber, ne Kabe, ne din referansı var…
Neyse ki sadece benim hafızama ya da Cem Yılmaz’ın tanıklığına güvenmemize gerek yok bu hikayenin sağlaması için. İnternet’te “sil” tuşu çalışmadığı için 1998 yılındaki Alanson’un “Yandım” şarkısının kökeni hakkındaki sözleri de tarihe kaldı."



YANDIM YANDIM ŞARKI SÖZLERİ
"Kabe için yazdığını söyleyen Alanson, 20 yıl önce Bodrum diyordu. Peki tartışmalara neden olan o şarkı internette merak konusu oldu. İşte o şarkının sözleri:

Özledim seni, düştüm yollara
Açtım gönlümü rüzgarına
Bir hayaldi sanki, bir macera
Yıkıldım. Kelimeler paramparça
Yandım, Yandım
Yandım yandım ahhhh ki ne yandım!
Bana yeniden şarkılar söyleten kadın
Baka baka doyamadım, hem kokladım da
Sarhoşluğu geçmedi hala
İçimde sevdan
Hala hoş bir havan var
Ne güzel adın
Bir çizik attın gönlüme, kanattın.
Yandım, Yandım
Yandım yandım ahhhh ki ne yandım!
Bana yeniden şarkılar söyleten kadın
Baka baka doyamadım, hem kokladım da
Sarhoşluğu geçmedi hala
İçimde sevdan
Seni görebildiğim yer rüyalar artık.
Deli diyorlar bana

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar