GÜNDEM

MASAK OHAL Sonrası Depremzede Maaşlarıyla İlgili Düzenleme Yaptı! Depremzedeler Maaşlarını Nasıl Alacak?

MASAK'ın OHAL sonrası aldığı karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Depremzedelerin maaşlarını daha kolay alabilmeleri sağlanacak. Maaş ödemesi düzenlemesine ilişkin detaylar haberimizde yerini aldı. Kahramanmaraş, Gaziantep ve diğer depremden etkilenen şehirlerdeki vatandaşları ilgilendiren maaş kararı açıklandı.

MASAK OHAL Sonrası Depremzede Maaşlarıyla İlgili Düzenleme Yaptı! Depremzedeler Maaşlarını Nasıl Alacak?

MASAK'ın Resmi Gazete'de yayımlanan kararı ile birlikte 10 şehirde depremzedelerin maaşlarını nasıl alacağına ilişkin detaylar yer aldı. Düzenleme sonrasında depremzedelere çeşitli kolaylıkların sağlanacağı belirtiliyor. MASAK, OHAL kapsamında önemli bir karara imzasını attı.

Depremzedeler Maaşlarını Nasıl Alacak?

Deprem bölgesi olan Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Kilis, Diyarbakır, Hatay, Osmaniye, Adana ve Şanlıurfa şehirlerinde maaş almak için bankaya giden depremzedelere yönelik yeni bir düzenleme yapıldı. Bundan sonraki süreç içerisinde varsa kimlik belgesi yoksa kişinin kendisi olduğuna dair ispat edebilecek herhangi bir belge ile maaş ödemesi alması mümkün olacak. Bu düzenleme sonrasında çeşitli detaylara yer verildi.

Ödemeler İçin Kolaylık Sağlanıyor

Depremde ödeme kartlarını veya kimliğini kaybeden vatandaşlar, hesaplarından para çekebilmeleri adına sahip oldukları belgeleri kanıtlama hususu konusunda kolaylıklarla karşılaşacak. Çünkü aksi halde maaşlarını çekmek için kimliğe veya karta sahip değil ise zorluk yaşayabilir. MASAK, alınan kararla beraber bunun önüne geçebilmek için Resmi Gazete'de yeni bir karar yayımladı.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar