GÜNDEM

Markar Esayan'dan "kutuplaşma" yazısı: Eşitlenme sancı doğurur

"Türkiye’deki kutuplaşmanın tarafları muhafazakarlar ve sekülerler gibi algılanıyor. Bu algılamada birkaç türlü sorun var" diyen Akşam yazarı Markar Esayan, "Kutuplaşmanın sebebi ne?" sorusunu cevapladı.

Markar Esayan'dan "kutuplaşma" yazısı: Eşitlenme sancı doğurur

Bugünkü köşesinde "Ülkemizdeki insanların bir kısmı dine belirli bir mesafe bırakarak yaşamak istiyorlar... Bir kısım vatandaş ise diniyle daha iç içe yaşamayı tercih ediyor. Toplumun bu özelliklerinin durduk yerde kutuplaşma yaratması mümkün değil" diyen Akşam yazarı Markar Esayan şunları kaydetti:

MESELE ÇIKAR ÇATIŞMASI

Kaldı ki Türkiye çokkültürlülüğü yüzlerce yıl yaşamış bir ülke. Esasen toplumların kutuplaşmalar içinde devindiğini, pek çok çıkar çatışmasının doğasında kutuplaşma olduğunu ve yine toplumların bu çek-bırak oyunu içinde enerjisini bulduğunu söylemek de mümkün. Yani kutuplaşma hep var. Ölçüsü ve nasıl yönetildiği önemli...

Sayın Erdoğan’ın yaptıklarını yapan her lidere düşman olacaklar, onu şeytanlaştıracaklardı. Çünkü bu bir iktidar ve paylaşım savaşı. Yüzde 3-5 bu ülkeye hakim olacak mı olmayacak mı? Sömürge valiliği yapacaklar mı yapmayacaklar mı? Mesele budur. Türkiye’deki darbelerin, karanlık yılların sebebi budur. Türkiye’nin FETÖ’nün eline düşmesinin nedeni budur.

CHP'NİN TABANINA ELİT DEMEK DOĞRU OLMAZ, ONLAR ELİT HİSSİ VERİLMİŞ KESİMLER

Bu ülkenin bu manada eliti çok azdır. Yani CHP’nin yüzde 20-25’lik tabanına elit demek doğru olmaz. Bunlar elit hissi verilmiş kesimlerdir. Yaşam biçimlerinin onları üstün kıldığına dönük boş bir inançtır bu...

Eşitlenme sancı doğurur ve hazmetmek zaman alacaktır. CHP ve onun ipini tutanların milyonlarca insanın algısını ilanı nihayiye ellerinde tutmaları mümkün değildir. Türkiye güçlendikçe etkileri azalacak, yerlerine organik yeni aktörler gelecektir.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar