GÜNDEM

Markar Esayan: FETÖ’yü küçümseyen, onu meşrulaştırmaya çalışan bu oyunun bir parçasıdır

Akşam Gazetesi yazarı Markar Esayan bugünkü köşesinde 15 Temmuz gecesi vatandaşlarımızın verdiği mücadelenin demokrasi, demokratik olgunluk olduğunu, yabancı basının o gece darbecileri demokrasi güçleri olarak ifade edilmelerini de sisi tipi demokrasi olarak ifade etti. Eseyan, FETÖ'yü küçümseyen, meşrulaştırmaya çalışanların da fetönün bir parçası olduklarını köşesine taşıdı.

Markar Esayan: FETÖ’yü küçümseyen, onu meşrulaştırmaya çalışan bu oyunun bir parçasıdır

Akşam Gazetesi yazarı Markar Esayan, bugün kaleme aldığı köşesinde 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi'nin üzerinden 4 yıl geçtiğini belirterek kendisinin 12 Eylül'ü de hatırladığını ilk defa gerçek bir darbeye şahit olduğunu söyledi. 

Esayan, o gece verilen mücadelenin demokrasi açısından önemine değinerek "Türk milleti o gece tüm dünyaya büyük bir demokrasi dersi vermiştir. Yabancı basın o gece sevinç çığlıkları atarken, darbecilerin demokrasi güçleri olduğunu söylüyorlardı. Onların demokrasi anlayışı buydu. Sisi tipi demokrasi…" şeklinde konuştu.

15 Temmuz'un, başarılı olması durumunda milletçe esir olacağımızın altını çizen Esayan, sözlerini şu şekilde sürdürdü "Terör koridorları kurulmuş, Libya, Katar işgal edilmişti. Akdeniz elden gitmişti ve daha neler neler."

Ülkemiz üzerinde büyük bir oyun oynandığını söyleyen Esayan, "FETÖ’yü küçümseyen, onu meşrulaştırmaya çalışan bu oyunun bir parçasıdır." dedi.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar