GÜNDEM

Markar Esayan: 21. yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacak

Akşam yazarı Markar Esayan, bugünkü yazısında dolardaki yükselişin, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın hedefe konulmasının Türkiye'nin tırmanışından kaynaklı olduğunu, içerde ve dışarda sergilenen dik duruştan taviz vermeme ile 21'nci yüzyılın Türkiye'nin yüzyılı olacağını köşesine taşıdı.

Markar Esayan: 21. yüzyıl Türkiye'nin yüzyılı olacak

Akşam yazarı Markar Esayan, bugünkü köşesinde dolardaki yükselişi hatırlatarak geçmişle bugünü karşılaştırdı.

Esayan, Türkiye'nin ekonomik olarak sıkıntıya düşmesi için İngiltere üzerinden hamlelerin yapıldığını ancak eskisi gibi başarılı olamayacaklarını, IMF aracılığıyla krizleri bahane edip vatandaşın parasını çalanların bugün öyle bir şansa sahip olmadıklarını belirterek sözlerine şu şekilde devam etti "Şimdi Erdoğan gibi milli liderler, Berat Albayrak gibi milli bakanlarımız var. Kabine açıklandığında Berat Albayrak’ı Hazine ve Maliye Bakanı olarak gördüklerinde hiç memnun olmamışlar, hemen saldırıya geçmişlerdi. Albayrak’ın yerli ve milli olmasından ileri geliyordu bu… Ellerinde oynatamayacakları, devşiremeyecekleri, kompleksli davranmayacak, liderine bağlı bir kişiydi çünkü."

Türkiye'nin tırmanışta olduğunun altını çizen Esayan, "Zaten tüm problem de bu tırmanış değil mi? En büyük korku ve endişe Türkiye’nin tarihe güçlü bir şekilde dönmesi değil mi? Bu bakış açısını bir batılı gözünden anlamak mümkün; ancak bu tırmanışı içimizde tehdit görenleri anlamak çok daha zor. Bir kısmını Erdoğan nefretiyle açıklasak bile onun öncesinde de böyle kendinden nefret eden bir eğilim yok muydu?" şeklinde konuştu.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum