GÜNDEM

Mansur Yavaş'tan AA ve YSK'ya çağrı

YSK verilerine göre Ankara Büyükşehir Belediyesi seçiminde birinci olan CHP'li Mansur Yavaş, seçim gecesi yaşananlara ilişkin konuştu. Yavaş "AA ve YSK bu işi yeniden ele almalı ve düzenlemeli" dedi.

Mansur Yavaş'tan AA ve YSK'ya çağrı

YSK verilerine göre Ankara Büyükşehir Belediyesi seçiminde birinci olan CHP'li Mansur Yavaş, ilk icraatının makam araçlarını azaltmak olduğunu açıkladı. Yavaş, 31 Mart gecesi Anadolu Ajansı'nın İstanbul'da 13 saatten fazla bir süre veri akışını durdurmasını hakkında da konuştu.

Cumhuriyet'ten Sertaç Eş'e konuşan Yavaş, Ankara halkının isyanını dile getirdiğini ifade etti. Yavaş, AK Parti'nin kampanyası nedeniyle oy kullanmayacak olanların da oy kullandığına dikkat çekerek "Bazı seçmen bu çirkin saldırılar ve düzeysiz söylemler nedeniyle oyunun rengini değiştirdi" açıklaması yaptı.

"AA ve YSK bu işi yeniden ele almalı ve düzenlemeli"

Yavaş, 31 Mart gecesi Anadolu Ajansı'nın İstanbul'da 13 saatten fazla bir süre veri akışını durdurmasını da şöyle yorumladı: AA her seçim bunu yapıyor. Geçen seçimlerde yaşananları herkes biliyor. İstanbul'da veri akışı durduruldu, herkes gördü. Ankara'da da iki saat veri akışını durdurdu. Seçim sonuçlarının sağlıklı duyurulması için AA ve YSK bu işi yeniden ele almalı ve düzenlemeli."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar