RÖPORTAJ

Mansur Yavaş Muharrem Sarıkaya'ya konuştu: Politika değil iş yapıyorum!

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Politika değil, iş yaptığımı 200 gündür bazı belediye başkanlarımıza anlatamadım… Eski algılarından kurtulamıyorlar…” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'ya dair yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya bilgi verdi.

Mansur Yavaş röportajda "Politika değil, iş yaptığımı 200 gündür bazı belediye başkanlarımıza anlatamadım... Eski algılarından kurtulamıyorlar..." ifadesini kullandı. 

Muharrem Sarıkaya'ya Mansur Yavaş'a "Geçen 200 gün içinde en çok neyi başarmak isterdiniz?” diye sordu.

Mansur Yavaş bu soruya “Diğer partili ilçe belediye başkanı arkadaşlarımızın gel beraber çalışalım demesini” yanıtını verdi ve şöyle devam etti “Bu adam iş yapıyor, iş yapmaktan başka bir hedefi de yok. Politika değil, iş yapıyor. Niye gelip birlikte çalışmaktan kaçarlar anlamak mümkün değil…”

Mansur Yavaş'ın yaptığı bu açıklamalar üzerine İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'a dair yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında hafızamızı yokladık..

Ekrem İmamoğlu'nun gerek konuşması, gerek tatili, ve şaka sanılan "temel atmama töreni" kısacası yapacağı her şey polemik oluyor ve Ekrem İmamoğlu bir anda politika adamına dönüşüyor.

Mansur Yavaş 'belediyecilik' kavramına göre çalışmalar düzenlemeler yaparak politika değil iş yaptığını gösteriyor. İmamoğlu ise gündem olmaktan, politika yapmaktan belediye başkanlığını gerektirdiği ölçüde yapamıyor. 

Mansur Yavaş'ın belediye başkanlığı ile Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanlığını kıyasladık: Ekrem İmamoğlu belediye başkanlığı konusunda Mansur Yavaş'ı örnek almalı, polemik olmaktan, polika yapmaktan uzak durmalı....

İşte Muharrem Sarıkaya'nın Mansur Yavaş ile röportajı:

"Politika değil, iş yaptığımı 200 gündür bazı belediye başkanlarımıza anlatamadım... Eski algılarından kurtulamıyorlar..." Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu bundan daha iyi özetleyen başka cümle yoktur.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile dün makamında sohbet ederken en çok yakındığı konuların başında, başka partiden seçilmiş belediye başkanlarının işbirliğine yanaşmama eğilimi geliyordu.

Bir de mesai arkadaşlarının “kente bırakılacak kalıcı eseri beton ile tanımlama” gayreti…

Bu konudaki önerilere ciddi oranda içerliyor, örnek olarak da Beypazarı’nı gösterdi:

“Beypazarı’nda dikilmiş anıt, yüksek kule mi var; ama oraya bıraktığımız eser insanları mutlu etti, ülkenin en önemli turistik merkezi haline getirdi. İnsanlar kazanıyor…”

BAŞKAN ARIYOR
Yavaş, bugüne kadar rastlanan belediye başkanlarının ötesinde bir kimlik...

Öncelikle çok çalışkan ve de samimi…

Ayrıca çok kişide aynı etkiyi yaratan bir yönü daha var; aurası size yakın akrabanız hissini anında veriyor…

Nitekim sohbet ederken bir yandan da Belediye’nin Mavi Masa uygulamasını cep telefonuna indirmiş, oradan gelen başvuruları takip ediyordu.

Bir öğretmeni şikayetini bıraktığı telefon numarasından doğrudan aradı, EGO otobüs taşıması ile ilgili talebi üzerinde sohbet etti.

(...)

Muharrem Sarıkaya'nın tüm yazıları

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar