GÜNDEM

Makas kapandı güzel haberler geliyor!

Hürriyet başyazarı Osman Müftüoğlu, koronavirüste geldiğimiz son noktayı değerlendirdi. Salgının ne zaman biteceğinin henüz belli olmadığını belirten Müftüoğlu, "Son birkaç günde önümüze gelen rakamlar memnuniyet verici. " dedi.

Makas kapandı güzel haberler geliyor!

Salgının ne zaman sonlanacağını tahmin etmenin mümkün olmadığını söyleyen Hürriyet başyazarı Osman Müftüoğlu açıklanan rakamları yorumladı.

  "45 gün sonra günlük iyileşen sayısı, günlük yeni vaka sayısını yakalamak bir yana, adeta ezdi geçti! " diyen Osman Hoca güzel haberlerin devamının geleceğini belirtti.

Çok şükür o makas kapandı

AKLA en çok takılan sorulardan biri şu: Bu salgın ne zaman bitecek?

Salgının ne zaman sonlanacağını tahmin etmek pek mümkün değil. Ama “Salgının kontrol altına alındığını nasıl anlarız?” sorusuna cevap ararsak daha kolay yol alırız.

Herhangi bir salgın hastalığı kontrol altına alıp almadığınızı anlamak istiyorsanız, iki parametreyi dikkatle incelemeniz ve izlemeniz lazım:

1- Bugünkü vaka sayısı.1

2- Bugünkü iyileşen sayısı.

Günlük yeni vaka sayısını gösteren rakamlar azalırken, iyileşen hasta sayısı rakamlarının artması sevindirici haberlerdir. Eğer yeni vaka sayısı o gün iyileşen hasta sayısının altına düşerse, işte o zaman salgının kontrol altına alındığını, tahminen de olsa ‘işlerin yoluna girdiğini’ söylemek mümkün olabilir.

Son birkaç günde önümüze gelen rakamlar işte bu nedenle memnuniyet verici. Günlük vaka sayısı 3 binlerin altına inme, iyileşen hasta sayısı ise 2 binleri geçme eğiliminde.

Dün akşam açıklanan rakamlar işte bu nedenle çok önemli. 45 gün sonra günlük iyileşen sayısı, günlük yeni vaka sayısını yakalamak bir yana, adeta ezdi geçti! Sağlık Bakanlığı, iyileşen sayısını 3246, yeni vaka sayısının ise 3122 olduğunu açıkladı...Umalım ki önümüzdeki günlerde de bu güzel haberler devam etsin.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar