POLEMİK

Mahmut Tanal ve Ali Karahasanoğlu birbirine girdi, hakaretler havada uçuştu

Biri gazeteci biri siyasetçi... Her ikisi de hukuk fakültesinden mezun. Üstelik sınıf arkadaşları... Konu Diyarbakır anneleri ve cumartesi anneleri... Başlayan tartışmanın sonunda ise her iki taraftan da sarf edilen hakaretler. İşte CHP'li Mahmut Tanal ve Akit yazarı Ali Karahasanoğlu'nun birbirlerine ezik, öküz gibi hakaretleri sarf ettikleri tartışma...

Mahmut Tanal ve Ali Karahasanoğlu birbirine girdi, hakaretler havada uçuştu

Diyarbakır annelerinin PKK'ya karşı verdikleri mücadele ile başlayan cumartesi anneleri kıyaslamaları derin tartışmalara neden oluyor.

Evlat acısının kıyaslanamaz olduğunu bir kenara bırakıyoruz ve üniversitede sınıf arkadaşı olan ve şimdilerde biri gazeteci, diğeri siyasetçi olan Ali Karahasanoğlu ve Mahmut Tanal'ın polemiğine mercek tutuyoruz...

Akit yazarı Karahasanoğlu, Diyarbakır'da evlatları için eylem yapan annelerin haklı direnişine destek oluyor ve bu eylemleri birer provokasyon olarak görenlere saydırmaya başlıyor. Başlıyor ama biraz dozu kaçırarak isim isim saydığı siyasetçilere "Öküz, namussuz ve alçak" gibi kelimeleri sarf ediyor.

"Ben size.. “Alçaksınız” derim Ahlaksızsınız” derim. “Namussuzsunuz” derim.. “Teröristsiniz” derim..

Ulan öküzler..

Velev ki devletin böyle bir niyeti olsun..

O annelerin çocukları dağa kaçırılmış mı?

Kaçırılmış.

Anneler, çocuklarının dönmesi için eylem yapıyorlar mı? Yapıyorlar..

Bu eylemin arkasında devlet olsa ne olur..

Olmasa ne olur?"

Yazısında verdiği isimlerden biri de hukuk fakültesinden sınıf arkadaşı Mahmut Tanal...

CHP'li vekil Tanal, Karahasanoğlu'nun yazısında sarf ettiği cümlelere karşılık yaptığı açıklamada aynı üslubu devam ettirircesine "Ezik, bozuk plak ve kendisini aslan sana kedi" gibi ifadelerle cevap veriyor. 

"1- Akit’in sahibinin kardeşi Ali İhsan Karahasanoğlu, bozuk plak gibi Mahmut Tanal isminde takılı kaldı. TV’de, köşesinde, ilgili ilgisiz her tartışmada, her fırsatta benden bahsetmeye devam ediyor. Ciddiye alınmayınca bu sefer hakaret etmiş.

2- Bilmeyenler için yazayım: Bu arkadaşla hukuk fakültesindeyken aynı sınıftaydık. Asosyal, içine kapanık, köşeye sinip oturan, doğru bildiğini dile getiremeyen birisiydi. O halini görünce kendisine acırdık.

3- Bizim gölgesinden korkan Ali İhsan, şimdilerde ise kendini aslan sanan kedi gibi ses çıkarıyor. Bunu fakültedeki ezikliğin getirdiği bir rahatsızlık olarak görüyorum. Kendini gösterme çabasında. Fakültede imrendiği Mahmut Tanal’a, çarpıtmalarla zarar verebileceğini düşünüyor."

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar