GÜNCEL

Mahmut Övür'den Fatih Portakal'a çok sert eleştiri: Katil FETÖ çıkınca susanlar...

Mahmut Övür, "Katil FETÖ çıkınca susanlar" başlıklı yazısının içinde Fatih Portakal'ı eleştirdi. Övür, 'Fox'un haber sunucusu Fatih Portakal ödül töreninde "tutuklu gazeteci" diye ByLockçu haber müdürü Ercan Gün'e sahip çıkıp, özgürlük söylemi çekmedi mi?' diyerek sert çıktı.

Mahmut Övür'den Fatih Portakal'a çok sert eleştiri: Katil FETÖ çıkınca susanlar...

Sabah yazarı Mahmut Övür bugünkü köşesinde "Katil FETÖ çıkınca susanlar" başlığıyla bir yazıyı kaleme aldı. Övür, Uğur Mumcu ve Hrant Dink cinayetlerinin arkasındaki güçleri yazdı.  Hrant Dink cinayetindeki FETÖ parmağını da köşesine taşıyan Övür, FOX TV eski haber sunucusu Fatih Portakal'a da sitem etti. Övür,  "Çok değil birkaç yıl önce Fox'un haber sunucusu Fatih Portakal ödül töreninde "tutuklu gazeteci" diye ByLockçu haber müdürü Ercan Gün'e sahip çıkıp, özgürlük söylemi çekmedi mi? Şu hale bakın, o gazeteci bugün Hrant Dink cinayetindeki rolü nedeniyle 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı." dedi. 

İşte o yazı... 

ihayet 14 yıl sonra gazeteci Hrant Dink cinayetinin arkasındaki karanlık örgüt, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ortaya kondu. Bu yeni Gladyo denilen FETÖ'ydü.
Böylece Türkiye'de ilk kez bir siyasi cinayet aydınlatıldı. Oysa ne 70'lerin sonunda infial yaratan Abdi İpekçi'nin, ne de 90'lı yıllarda DYP-SHP Koalisyonu döneminde işlenen ve aralarında Uğur Mumcu'nun da olduğu laik aydınların katillerinin kim oldukları ortaya konamadı.
Hrant Dink'in katledilmesi de bu sürecin bir devamı ve Türkiye'yi kendi denetimlerinde tutmak isteyen iç ve dış güçlerin operasyonuydu. Öyle bir zamanda yapıldı ki kimse kirli tezgâhı fark etmedi.

Yazının tamamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar