MEDYA KÖŞESİ

Mahmut Övür'den dikkat çeken İYİ Parti yazısı! İttifak olur mu?

Sabah yazarı Mahmut Övür, 30 Ağustos resepsiyonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Meral Akşener arasında gerçekleşen görüşmeyi değerlendirdi.

Mahmut Övür'den dikkat çeken İYİ Parti yazısı! İttifak olur mu?

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki resepsiyonda akıllarda en çok kalan kare Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Meral akşener arasındaki samimi diyaloglardı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener  ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın el sıkıştığı o kare sosyal medyada çok konuşuldu. Mahmut Övür de akıllardaki o soruyu köşesinden değerlendirdi. 

"Hangi soru?" demeyeceksiniz çünkü biliyoruz ki herkes "İYİ Parti ve AK Parti arasında bir ittifak olabilir mi?" sorusunu sordu içinden.

Gelelim iktidara yakın olan Mahmut Övür'ün yorumlarına...

Mahmut Övür, “Külliye'deki resepsiyon alanına girdiğimde, çevreme biraz da dünle bugünü buluşturan o ruha sahip çıkanlar gözüyle baktım. Sürprizler de vardı, ilginç isimler de... Eskilerden Başbakan Tansu Çiller, eşi Özer Çiller ve Yıldırım Akbulut oradaydı. Ama gözler daha çok mevcut siyasi parti liderlerindeydi. Devlet Bahçeli, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek, Mustafa Destici ve Önder Aksakal katılan liderlerdi. Katılmayan ve özellikle manidar karşılanan isim ise cumhuriyetin kurucu partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ydu” ifadelerini kullandı.

“İYİ PARTİ İLE CUMHUR İTTİFAKI ARASINDA YENİ BİR İLİŞKİ OLABİLİR Mİ?”

“Bu tabloda ilgi çeken isim Meral Akşener'di” diyen Mahmut Övür, şöyle devam etti:

“Başkan Erdoğan, katılan bütün liderlerle görüştü ama Akşener'le samimi el sıkışması bir hayli ilgi çekti. Bunun bir nedeni CHP'yle hareket etmesiyse bir diğer nedeni de son dönemde siyasi kulislerde yoğun biçimde konuşulan İYI Parti- Cumhur İttifakı'nın yakınlaşma ihtimaliydi.”

Mahmut Övür’ün, İYİ Parti ile ilgili şu satırları dikkat çekti:

“Siyasetle ilgili merak edilen ‘Yeni bir partiye ihtiyaç var mı?’ sorusuyla, yukarıda da sözünü ettiğim ‘İYİ Parti ile Cumhur İttifakı arasında yeni bir ilişki olabilir mi?’ sorusuydu.

Siyasetçilerin genel yaklaşımı şuydu: ‘Önümüzde seçimsiz en az 3 yıl var ve her şey hızlı değişiyor. Öngörmek çok zor.”

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar