GÜNDEM

Mahmut Övür'den bomba iddia: Selahattin Demirtaş parti kuracak!

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, CHP gibi HDP'nin de içten içe kaynadığını belirtti ve Selahattin Demirtaş'ın parti kurmaya hazırlandığını söyledi.

Mahmut Övür'den bomba iddia: Selahattin Demirtaş parti kuracak!

CHP'de Muharrem İnce ve diğer parti kurma planları yapan isimler tartışılırken gündemi sarsacak bir iddia ortaya atıldı.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, HDP'nin de içten içe kaynadığını söyledi. Övür'ün yazısında ortaya attığı iddiaya göre şu an hapiste olan Selahattin Demirtaş, sol bir parti kurmak istiyor.

İşte o iddialar:

HDP'nin içi de kaynıyor Değil tabi, oradaki kaynamanın derecesi çok daha yüksek... HDP içinde kırılma ihtimali yüksek bir değil birden fazla fay hattı var. Müthiş bir enerji birikmiş durumda. Bir yanda Kandil-Öcalan, Öcalan- Selahattin Demirtaş diğer yanda Irak Kürdistan Demokrat Parti (KDP) ile PKK gerilimi sürüyor. Öte yanda ise PKK'nın bir ABD aparatı olarak bölgede görev alması başlı başına derin bir tartışma konusu. Bütün bunlar doğal olarak HDP içine de yansıyor. Ama sadece bunlar değil, HDP içinde bu gerilimlere paralel konuşulan iki gerilim alanı daha var. İlki toplumda hiçbir karşılığı olmayan Türk solu aktörlerinin milletvekili ve yönetici olmaları, ikincisi de yine bununla bağlantılı Edirne Cezaevi'nde mukim Selahattin Demirtaş'ın son dönemde sık sık siyasi mesajlar vermesi.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar