GÜNDEM

Mahmut Övür sordu: Ayasofya mı felaket yoksa onlar mı?

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Sözcü gazetesinin manşeti ile ilgili bazı medya kuruluşlarının sınır tanımadığını işaret ederek sordu: Ayasofya mı felaket yoksa onlar mı?

Mahmut Övür sordu: Ayasofya mı felaket yoksa onlar mı?

Ayasofya'nın cami olarak yeniden hizmete açılması Sözcü gazetesini bir hayli rahatsız etti ve yeni yılın ilk manşetinde bu olayı felaketler listesine ekledi. 

Birçok tepki alan Sözcü'ye Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür'den de tepki geldi. 

İşte Övür'ün yazısı:

Varoluşunu "düşmanlık" ve ötekileştirme üzerine kuranların çoğaldığı zamanlardan geçiyoruz. Bu topraklara, bu toprakları vatan yapan toplumun değerlerine düşmanlık etmede bazı siyasetçiler, bazı medya organları ne yazık ki artık sınır tanımıyor. Bunu aleni bir biçimde yapmaktan da hiç çekinmiyorlar. Bu nasıl bir ruh halidir doğrusu anlamak mümkün değil. Şu hale bakın, ülkeyi yönetmeye aday bir siyasetçi, ülkesini "mal ve can güvenliği yok" diye şikâyet ediyor, çok sattığı söylenen bir paçavra gazete ise çıkıp, genetiğine işlemiş din düşmanlığını manşetine taşıyarak ibadete açılan Ayasofya'yı "yılın felaketi" olarak niteliyor. İnanılır gibi değil: "Yıllarca müze olarak hizmet veren Ayasofya Camii, 86 yıl sonra ibadete açıldı. Dünya tepki gösterdi." dünyanın neden tepki gösterdiği biliniyor da senin derdin ne? Sen kimin adına bu tepkiyi olumlu buluyor ve dert ediniyorsun? Bu yüzden de Başkan Erdoğan Sözcü gazetesine sert tepki veriyordu: "Ben Sözcü gazetesini okumuyorum. Kimse de lüzumsuz yere buna para verip almasın. Ayasofya 2020 yılının adeta taçlı yıldızıdır."

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar