GÜNDEM

Mahmut Övür, Saygı Öztürk'ü istifaya çağırdı

Sabah yazarı Mahmut Övür, geçtiğimiz hafta yazdığı yazı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tepkisini çeken Saygı Öztürk'ü istifaya davet etti.

Mahmut Övür, Saygı Öztürk'ü istifaya çağırdı

Geçtiğimiz hafta yazdığı haber ile gündem olan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun tepkisini çeken Saygı Öztürk'e bir tepki de Mahmut Övür'den geldi. 

Övür, Öztürk'ü istifaya davet etti ama istifa edeceğini sanmadığını da ekledi. 

İşte o ifadeler: 

"16 yıllık tertemiz evliliğimi ve 13, 10 ve 6 aylık üç evladımı görmezden gelip bu evliliği makamla ilişkilendiren ve sanki birkaç yıl önce evlenmişiz ve 'dost hayatı' yaşanmış gibi haysiyetsizce imada bulunan iftiracıyı bu dünyada hukuka; ebedi hayatta Allah'a havale ediyorum."

Burada önemli olan bu yalanların kayıtlara, Google, Ekşi Sözlük gibi arama mecralarına geçmesi ve sürekli insanların karşısına çıkmasıydı. Saygı Öztürk tam da bunu yaptı. Elbette bir gazeteci siyasi iktidarı, uygulamalarını, eleştirebilir, eleştirmeli de. Ancak eleştiriyle iftira ve yalanı birbirine karıştırmamalı. Çok daha önemlisi yazdıkları yalan ve iftiraysa bunun da hesabını etik ve hukuk içinde vermeli.

Özür dilemeli veya istifa etmeli. Ama ne mümkün, gazeteciler bunu siyasilere önerse, Batı'yı ve Japonya'yı örnek gösterse de kendi üstlerine alınmazlar. Batı hayranlarına hatırlatılır. Filmi de yapıldı, 2004 seçimleri öncesi oğul Bush'la ilgili CBC televizyonunun yapımcısı Mary Mapes ile ünlü sunucu Dan Rather müthiş bir habere imza atarlar; oğul Bush'a Vietnam Savaşı'na katılmaması için torpil yapılmıştır. Ancak haber yalan çıkar ve başarılı iki gazeteci istifa etmek zorunda kalır. Bizim Batılı gazetecilerimiz Batı'nın her kuralına hayranlar ama bu kuralı hiç hatırlamazlar.

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum