GÜNCEL

Mahmut Övür: Leyla Zana 8 yıl sonra ne konuştu?

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, "Leyla Zana 8 yıl sonra ne konuştu?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Mahmut Övür'ün yazısı:

Tam 8 yıldır susan, bana göre susturulan Leyla Zana, nihayet konuştu. Birkaç kez "Neden konuşmuyor?" diye yazdım, hiç ses vermedi. Şimdi neden konuştuğunu da ikna edici bir biçimde açıklamış değil. Terör ve şiddetin devreden çıkması için "önem" verdiğim bir ismin konuşmasını yine de merakla bekliyordum. Konuştu konuşmasına ama hayal kırıklığı yaşattığını da söylemeliyim. Söyleşiyi okumayı bitirdiğimde şöyle düşündüm:
"Bunca tecrübeden, bunca acıdan böyle bir sonuç çıkmamalıydı."
Duvar'dan Vecdi Erbay'la yaptığı söyleşide "yüzyıl bizi yok sayan" dediği CHP tarihine ve güncel siyasete ilişkin çok şey söylüyor ama esas meselenin etrafında dolaşıyor.
Terör ve şiddetin bitmesi için devreye sokulan "çözüm süreci"ne ilişkin söyledikleri ve çıkardığı sonuçlar ne yazık ki doğru değil. Ya eski cesaretini yitirdi ya da örgüt korkusu daha baskın ki onlara tek kelime etmiyor.
Oysa çok iyi biliyor; Cumhuriyet tarihinde ilk kez Başbakan Erdoğan, "Baldıran zehri içerim" diyerek silahı devreden çıkartacak tarihi bir süreç başlattı...

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar