GÜNDEM

Mahmut Övür: Kılıçdaroğlu’nun çıkışı CHP’de kimleri sevindirdi?

Sabah yazarı Mahmut Övür, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için yaptığı çıkış üzerine "Kılıçdaroğlu’nun çıkışı CHP’de kimleri sevindirdi?" sorusunun cevabını aradı.

Mahmut Övür: Kılıçdaroğlu’nun çıkışı CHP’de kimleri sevindirdi?

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için yaptığı çıkış üzerine bugünkü köşesinde "Kılıçdaroğlu’nun çıkışı CHP’de kimleri sevindirdi?" sorusunun cevabını aradı:

Bence biraz mecburiyetten bu çıkışı yaptı. Zaten bir süre sonra da "Buna ben karar veremem, Millet ittifakı karar verir" diyerek geri adım da attı. Ancak bu açıklamaya rağmen bile, Kılıçdaroğlu'nun çıkışı CHP'lileri hareketlendirdi. Birileri "kazanacak" birileri de "kaybedecek" diye sevindi. Kaybedecek diyenler, "Kılıçdaroğlu artık siyasette sona yaklaşıyor, aday olursa partide önümüz açılır" diye bakıyor. Bu gruptakiler Kılıçdaroğlu'nun erken veya 2023'te yapılacak bir cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamayacağına inanıyor.
İkinci grup ise Kılıçdaroğlu'nun aday olmaya hazırlandığına ve seçimi kazanacağına inanıyor. Onlara göre, yerel seçimlerde Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş veya Muhittin Böcek gibi hiç hesapta olmayan ve klasik CHP geleneğinden gelmeyen adaylara seçim kazandırmak Kılıçdaroğlu'nun özgüvenini artırdı. Buna şunu da ekliyorlar: HDP ve İYİ Parti, Kılıçdaroğlu'na vefa borçları nedeniyle destek olacaklar. Bu durumda diğer küçük partilerden de itiraz gelmez.
Her iki grup da, Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını aynı zamanda Muharrem İnce'nin "CHP'li biri neden aday olmuyor?" itirazına da bir cevap olarak niteliyor.

Yazının tamamı için tıklayınız

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar