MEDYA KÖŞESİ

Mahmut Övür: Kılıçdaroğlu, Artı 1’in arkasındaki isimle tanıştı mı?

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Yılmaz Özdil-Uğur Dündar tartışmasıyla gündeme gelen Artı 1 televizyonu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili iddiaları köşesine taşıdı.

Mahmut Övür: Kılıçdaroğlu, Artı 1’in arkasındaki isimle tanıştı mı?

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in Artı 1 TV'nin kurucuları arasında yer alan gazeteci Uğur Dündar'la ilgili iddiaları iki gazeteci arasındaki tartışmanın fitilini ateşlemişti. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, bugün kaleme aldığı yazıda Artı 1 televizyonu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili iddialara değindi. Artı 1 TV'nin kurucusu Altan Ertürk'ün ortağı olan Mehmet Karasu'yla ilgili iddialara yer veren Övür, "CHP'li Üküş, o yazısında Karasu'ya ilgili olarak şu hatırlatmayı yapmış: "Kılıçdaroğlu, CHP grup başkanvekili olarak (2008-2009) Silivri'deki bir arsadaki yolsuzluk ve rüşvet belgelerini açıklamıştı... İşte, o dönem Şaban Dişli ile birlikte birçok şirkette ortak görünen isim de Mehmet Karasu..." ifadelerini kullandı.

İşte o yazı:

Yılmaz Özdil-Uğur Dündar tartışmasıyla gündeme gelen Artı 1 televizyonunun arka planı çok karışık ve bugün CHP'yi yöneten etkili isimlere kadar uzanıyor.
Kimler yok ki... İşin içinde Erdoğan Toprak'tan Oğuz Kaan Salıcı'ya kadar birçok CHP'linin adı geçiyor. İşin asıl nirengi noktası da CHP içinde yaşananlar. Çünkü Artı 1 için Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde 40 milyon TL'nin toplandığından söz ediliyor. Bu konuda eski belediye başkanlar Ateş Ünal Erzen ve Mustafa Zengin, hangi otelde, hangi belediye başkanından ne kadar para toplandığını ve paraları CHP adına Erdoğan Toprak'ın aldığını açık açık söylediler. Toprak ise tam tersi bu iddiaları yalanladı.
Artı 1 televizyonunun bir de CHP dışı boyutu var ve o da büyük oranda yine CHP'lilerle ilgili. Çünkü Artı 1'in bugün tartışılan patronları ile CHP yöneticileri arasında çok "özel" ilişkiden söz ediliyor.
Eden isim...

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar