GÜNCEL

Mahmut Övür: İslam ülkelerinin denklemi ne?

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, "İslam ülkelerinin denklemi ne?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Mahmut Övür'ün yazısı:

Siyonist Başbakan Netanyahu, işgalci ve zulümle ayakta kalan ama bunu 76 yıldır gizlemeyi başaran ülkesini sonunda insanlık tarihinin en büyük suçu soykırımla yargılanacak noktaya getirdi. Ama hiç umurunda değil, binlerce kadın, çocuk sivili katlettiği gibi durmuyor da...
Şimdi Refah kapısına sıkışan Gazellilere yönelik kara harekâtı yapmayı planlıyor. Dünyanın birçok merkezinde İsrail'in vahşetine tepki gösteren milyonlar ayakta ama koca koca demokratik devletlerin kılı bile kıpırdamıyor.
Önceki gün Mısır ilk kez İsrail'in bu harekâtı başlatma ihtimaline karşı 1978'de Camp David'de imzalanan Mısır-İsrail Barış Sözleşmesi'ni askıya alacağının işaretini verdi. Sanıyorum Başkan Erdoğan'ın Mısır ziyaretinin ana konusu da İsrail'in Refah saldırısı olacak. Farklı bir süreç başlayabilir.
Ancak İsrail bu çabalara rağmen durmuyor. Büyük ihtimalle arkasındaki ABD ve Batı Bloku desteğine güveniyor ki saldırıyı başlattı bile...

İSRAİL'İN BÜYÜK GÜCÜ

Peki İsrail'i bu kadar pervazsız yapan nedir? Sadece arkasındaki ABD ve Batı Bloku'nun desteği mi?
Sorunun cevabını hafta sonu İstanbul'da düzenlenen İslam...

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar