GÜNDEM

Mahmut Övür: İmamoğlu neyin peşinde?

Kovid-19 salgınının dünyayı test ettiğini, bu testin ilk ve en çarpıcı sonuçlarını da siyaset dünyasında göreceğimizi söyleyen Sabah yazarı Mahmut Övür, İBB Başkanı İmamoğlu'nun korona günlerinde irtifa kaybeden siyasetçilerden biri olduğunu ifade etti.

Mahmut Övür:  İmamoğlu neyin peşinde?

Sabah yazarı Mahmut Övür, İBB Başkanı İmamoğlu'nun daha önce sel ve deprem felaketlerinde olduğu gibi bu kez de koronavirüs salgınında kötü bir sınav verdiğini iddia etti. Övür, yaşanan olaylar üzerinden bir değerlendirme yaptı.

İmamoğlu neyin peşinde?

Kovid-19 salgını bütün dünyayı test ediyor. İktidarları, muhalefeti, eski veya yeni nesil siyasetçiyi, doğaya bakışımızı, alışkanlıklarımızı, değer yargılarımızı test ediyor. Bu testin ilk ve en çarpıcı sonuçlarını siyaset dünyasında göreceğiz.
Dün Türkiye'deki eski ve yeni muhalefet partilerinin korona günlerindeki sınavına değindim.
O cephede gözünü genele diken bir aktör daha var; "Yeni nesil siyasetçi" diye öne çıkartılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu...
İmamoğlu da korona günlerinde irtifa kaybeden siyasetçilerden biriydi. Daha önce sel ve deprem felaketlerinde olduğu gibi bu kez de daha işin başında kötü bir sınav verdi.
İlk aklına gelen sokağa çıkma yasağı dayatması karşılık bulmayınca, belki de inadına çok tartışılan ve riskli bir ulaşım stratejisi izledi. Otobüs ve metro sefer sayılarını azalttı. Ekibi de bununla yetinmedi ve ortaya "fazilet durağı" yalanı çıktı. İmamoğlu da "AKP, kalabalıkları otobüslere bindiriyor" yalanını medyaya "kanım dondu" gibi dehşet verici bir ifadeyle taşıdı.
Oysa gerçekte o duraktan "47 AKP'li" binmemişti. Bu yüzden de SABAH'tan Kenan Kıran hala işin peşinde ve soruyor;
"O otobüse binen 47 AKP trolünü gösterin."
Bu sınavdaki başarısızlığı sürerken bu kez devreye "tehdit" meselesi girdi. Biri, İmamoğlu'nu "Senin kanını akıtır, sana içiririm" diye tehdit ediyordu. Bir siyasetçinin bu kadar pervasız tehdit edilmesi elbette ciddiye alınmalıydı, alındı da... Ancak İmamoğlu'nun çevresi ve yandaş medyası bu tehdidi kullanarak, AK Parti çevresini ima ediyor ve suçluyordu. Allah'tan saldırganın bulunması uzun sürmedi ve gerçek kısa sürede ortaya çıktı. Tehdit eden Tuna Görgünoğlu isimli, 2018'de CHP'den milletvekili aday adayı olan bir avukattı ve İmamoğlu'nu CHP'nin başına yakışmadığı için tehdit ediyordu.
İşin hukuki süreci devam edecek ama siyaseten şu söylenebilir, önyargılar ve bu tür kirli çabalarla hiçbir yere varılmaz.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum