GÜNCEL

Mahmut Övür: Eşbaşkan hatırlatması ve DEM’in sırrı

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, "Eşbaşkan hatırlatması ve DEM’in sırrı" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Mahmut Övür'ün yazısı:

CHP'nin ve doğal olarak Altılı Masa'nın payandası olan HDP, 14 Mayıs seçiminde bırakın beklentilerini gerçekleştirmeyi, alması gereken normal oyu bile alamayarak derin bir hayal kırıklığı yaşadı. Dahası ikinci turda Kılıçdaroğlu'nun Zafer Partisi'yle yaptığı protokole rağmen HDP'nin oy vermesi bugünkü eş genel başkan Tuncer Bakırhan'ın deyimiyle tarihe de "utanç belgesi" olarak geçti.
Ama hakkını teslim edelim; CHP ve İyi Parti'yle kıyaslanınca bu ağır utançtan en hızlı geri dönen de HDP oldu. Özeleştiri yaptı, eski yöneticilerini de görevden aldı. Bu arada yasal zorunluluk olarak partinin ismi de değiştirildi. Önce HEDEP yaptılar, sonra "DEM"de karar kıldılar. Tesadüf mü bilemem ama DEM ismi, ister istemez dikkat çekti. Demokrasinin "dem"i diyenler de oldu, Alevi kültüründeki "Dem"e işaret edenler de. Bilinenin aksine Alevi kültüründe "dem", "olgunlaşma, sakin ve oturaklı olma" hâlidir.
Mevcut siyasete ne kadar yansır bilemem ama son dönemde HDP siyasetinde yaşanan savrulmalar ciddi bir "olgunlaşma"...

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar