GÜNDEM

Mahmut Övür: Cumhuriyet gazetesi Uğur Mumcu'nun kemiklerini sızlatıyor

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Enver Altaylı konusunda bir türlü net tavır koyamayan hatta savunma pozisyonuna geçen Cumhuriyet gazetesini 'Uğur Mumcu'nun kemiklerini sızlatmak' ile suçladı.

Mahmut Övür: Cumhuriyet gazetesi Uğur Mumcu'nun kemiklerini sızlatıyor

İYİ Parti'de yaşanan FETÖ krizine birçok farklı yaklaşım ve yorum var. Fakat Cumhuriyet gazetesinin tavrı bir hayli ilgi çekici. Çünkü tartışma konusu olan isim bir dönem Uğur Mumcu'nun mücadele ettiği Enver Altaylı.

Fakat Cumhuriyet gazetesi derin bir sessizlik içerisinde. 

İşte bu sessizliği yorumlayan Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Cumhuriyet gazetesini 'Uğur Mumcu'nun kemiklerini sızlatmak' ile suçladı.

Övür konuyu şu şekilde ele aldı:

Bu noktada sözü, Enver Altaylı'yı izlememde rehberlik eden bir ismi, Uğur Mumcu'yu saygıyla anarak onu savunanların suskunluğuna getirmek istiyorum. Gerçekten de başta Uğur Mumcu'nun takipçisi olmakla övünen Cumhuriyet gazetesi olmak üzere, solda yer alan partiler veya siyasi aktörler, İYİ Parti'nin FETÖ'cülükle suçlanması karşısında suspus oldu. Mumcu'nun yıllarca yazdığı Enver Altaylı konusunda tek satır yazı yazan veya siyasi demeç veren yok. Her yazısında emperyalizmin ve onun istihbarat örgütleri CIA ve BND'nin kirli oyunlarına dikkat çeken Uğur Mumcu'nun gazetesi Cumhuriyet bile ne yazık ki günlerdir tartışılan, konuşulan bu konu hakkında tek kelime etmedi. Sırf Mumcu'nun hatırasına saygı gereği iz süren bir köşe yazarı bile yok Sadece şunu söylediler: "İYİ Parti'ye operasyon yapılıyor." Neden İYİ Parti'de sert tartışmalara yol açan FETÖ konusunu ele alıp işlemiyor? Ve neden, İP'in içinde yaşanan bir tartışmayı bile iktidarın operasyonu olarak sunuyor?

Yazının tamamı için tıklayın 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum