GÜNCEL

Mahmut Övür: CHP küresel şirketlerin avukatı mı?

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, "CHP küresel şirketlerin avukatı mı?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Mahmut Övür'ün yazısı:

Dünyanın hızla değiştiği konusunda kimsenin şüphesi yok. "Nesnelerin interneti" dediğimiz bir zaman diliminde, siyasetten ticarete her şey yeniden değişip şekilleniyor. Tabii her değişimin de olumlu olduğu söylenemez. Mesela bu dönemde öne çıkan "post truth" siyaset tarzı "yalanı" sıradanlaştıran bir süreç başlattı ki o tür siyasetçilerle baş etmek hiç kolay değil. Bir de CHP gibi değiştiğini söyleyen ama değişim yönünü tarif edemeyen partiler var. Evet değişmiş ama nasıl bir değişim olduğunu kendileri de izah edemiyor. Solcu, sağcı veya Atatürkçü mü belli değil, dindar veya muhafazakâr oldukları da söylenemez.
Geriye bir tek "küreselcilik" diye tarif edilen bir hat kalıyor. Yani büyük şirketlerin dünyayı yönetmek için devreye soktukları yeni siyasi dalga. O dalganın karşısında da "milli-yerli" bir siyasi hat duruyor.
İşte cumhuriyeti kuran parti CHP, tam da bu noktada netleşmiş görünüyor. İkinci Yüzyıla Çağrı vizyon toplantısına katılan başta Jeremy Rifkin olmak üzere ağırlık küreselci ekipteydi. Ama bu siyasi tavrın hayata geçirilmiş halini bir süre önce Meclis'ten geçen e-ticaret kanununda gördük. "Ne alakası var?"...

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar