GÜNCEL

Mahmut Övür: Bir kamera, bir tripod ve bir mafya meczubuyla iktidarı yıkmak istiyorlar.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, küresel güçlerin çeşitli oyunlarla mevcut iktidarı yıkmaya çalıştıklarını, zamanında Deniz Baykal'a yapılan kaset operasyonunun şimdilerde bir mafya meczubuyla yapılmaya çalıştığını yazdı.

Mahmut Övür: Bir kamera, bir tripod ve bir mafya meczubuyla iktidarı yıkmak istiyorlar.

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, küresel güçlerin çeşitli oyunlarla mevcut iktidarı yıkmaya çalıştıklarını, zamanında Deniz Baykal'a yapılan kaset operasyonunun şimdilerde bir mafya meczubuyla yapılmaya çalıştığını yazdı. Övür, 'Şimdi de aynı rüyanın peşindeler... Bir kamera, bir tripod ve bir mafya meczubuyla iktidarı yıkmak istiyorlar' dedi. Övür sözlerine şu şekilde son verdi: Daha çok bekleyecekler... Çünkü Başkan Erdoğan'ın dediği gibi "Bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz...

İşte o yazı... 

Küresel güçler başta da ABD, Türkiye gibi ülkeleri kimin, nasıl yöneteceği konusunu şansa bırakmak istemez ve istemedi de. Geçmişte ne zaman yönetimi değiştirmek istedilerse başardılar. Çünkü içeride her partide adamları olduğu gibi sivil toplumda da sermaye kesiminde de güçleri var.
Bu güç, sadece iktidarları değil yeri geldiğinde muhalefeti diyazn etti. CHP ve MHP'ye kurulan kaset komplosunun tarihi çok eski değil, 2010... Bir kasetle, CHP'nin başındaki Deniz Baykal'ı indirip Kemal Kılıçdaroğlu'nu getirdiler. Hürhaber yazarı Sevgili Barış Aydın'ın deyimiyle meğer "bir kasetlik" canları varmış.
Şimdi de aynı rüyanın peşindeler... Bir kamera, bir tripod ve bir mafya meczubuyla iktidarı yıkmak istiyorlar.
Koca koca muhalefet liderleri, umutlarını suç örgütü liderinin söylediklerine bağlamış ve onlar üzerinden siyaset yapıyor. Bu çaresizlik ötesi bir şey...

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum