GÜNCEL

Mahmut Övür: Başkan Erdoğan, Lula, Sanchez ve Attila İlhan

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, "Başkan Erdoğan, Lula, Sanchez ve Attila İlhan" başlıklı bir yazı kaleme aldı. İlgili köşe yazısını gazeteciler.com üzerinden okuyabilir ve dinleyebilirsiniz.

İşte Mahmut Övür'ün yazısı:

Sadece Filistinliler, sadece İslam dünyası ya da sadece Türkiye değil, bütün dünya Gazze'de yaşanan İsrail barbarlığıyla tarihi bir gerçeği, İsrail'in arkasındaki Batı gerçeğini gördü. Hatta dünya, yakın tarihte Bosna'dan Irak'a, Libya'dan Afganistan'a dünyanın neresinde bir işgal, bir kaos varsa ya da nerede bir darbe oluyorsa arkasında büyük oranda Batı yalanları ve vahşeti olduğunu az çok biliyordu. Ama ilk kez Gazze vahşetiyle, Batı'nın ikiyüzlülüğü, sömürgeci zihniyeti kendini ele verdi.
Bu daha merhametli bir dünya için yeni bir dönüm noktası... Ne yazık ki hâlâ bu gerçeği görmeyen dünyalı siyasetçiler ve aydınlar var. Onlara rağmen sayıları şimdilik az da olsa, Başkan Erdoğan, Brezilya Cumhurbaşkanı Lula ve İspanya Başbakan Pedro Sanchez gibi gerçeği gören ve Batılı emperyalistlerin yüzüne haykıran siyasetçiler de bulunuyor.
Bu küresel isyanın ilk işaretini veren Başkan Erdoğan önceki gün öyle bir konuşma yaptı ki hem bizim yakın tarihimiz hem de mazlum dünya açısından bir manifesto niteliğindeydi. Özellikle kendilerini "sol" diye tanımlayan ama...

...

YAZININ TAMAMINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar