GÜNCEL

Mahmut Övür, Ali Babacan'ı hedef aldı: Babacan'ın bu itirafı yakasında bir kara leke olarak kalacak!

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, daha Ak Parti'deyken liderini devirmeye çalışan Ali Babacan'ın 2018 yılında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Abdullah Gül'ü desteklediğini, Gül'ün aday olması için CHP, HDP ve İYİ Parti ile masaya oturduğunu itiraf etmesine ateş püskürdü. Övür, 'Babacan'ın da bu itirafı çok tartışılacak ve yakasında "kara bir leke" olarak kalacak' dedi.

Mahmut Övür, Ali Babacan'ı hedef aldı: Babacan'ın bu itirafı yakasında bir kara leke olarak kalacak!

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür bugünkü köşesinde Ali Babacan'ın ihanetini kaleme aldı. Hatırlayacağınız gibi DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk TV’deki katıldığı programda itiraf niteliğinde açıklamalarda bulunmuş, AK Parti’de bulunduğu dönem Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısına eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çatı aday olarak çıkarılmasına destek verdiğini itiraf etmişti. Övür bugünkü köşesinde Babacan'ı hedef alarak,  'Babacan'ın da bu itirafı çok tartışılacak ve yakasında "kara bir leke" olarak kalacak' dedi. 

İşte o yazı... 

Siyasi tarihimizde baskıyla, makam karşılığı veya gönüllü parti değiştirenler oldu ama DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan gibisi görülmedi.
O bir AK Parti milletvekili olarak hem Başbakan Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı adayı göstermek için imza veriyor hem de onu devirmek için Kemal Kılıçdaroğlu'nun başını çektiği muhalefetin "göbeğinde" yer alıyordu.
Tarihte çok az görülen bu siyasi ihanet örneğinin nasıl anlatıldığını hatırlamakta yarar var. Babacan, "yeni dostları" CHP'nin kanalı Halk TV'de 2018 yılındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerini anlatırken sözü eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e getirerek şöyle diyordu:
"2018'de kötü bir tecrübemiz var. 2018'de ortak adaylık teşebbüsü vardı. Olmadı. Ülke tam 5 yıl kaybetti. Tam 5 yıl. Çok detayına girmeyeyim."
İsmail Saymaz müstehzi gülüşle araya girip soruyor:
"Detayına girelim. Çok iyi konu açtınız. Sırlarınızı döktünüz. O tarihte siz de o çalışmaların içindesiniz diye anlıyorum."

Yazının devamı için tıklayın... 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar