GÜNDEM

'Libya'da ne işimiz var' diyenlere 'film önerili' cevap

Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, "Libya'da ne işimiz var?" diyerek, tezkereye karşı ayak diretenlere film önerisinde bulundu.

'Libya'da ne işimiz var' diyenlere 'film önerili' cevap

Cuma günü FOX ekranlarında izleyici ile buluşan Türk İşi Dondurma filmini izleyen ve filmin konusunu bugünkü köşesinde özetleyen Sabah yazarı Yüksel Aytuğ, Libya tezekeresini tartışanlara bu filmi izlemeleri önerisinde bulundu.

Aytuğ, "Vatan savunması sadece ülke sınırları ile 'sınırlı' değildir. Yüreğinde vatan sevgisi olanlar, tehlikeyi sınırlarımıza dayanmadan, ta en uzak kıtada engellemek için savaşırlar." ifadelerini kullandı.

'Libya'da ne işimiz var' diyenlere gelsin...

Türk İşi Dondurma filmini vizyondayken kaçırmıştım. Cuma akşamı FOX ekranlarında yakalayınca kumandayı sehpaya bıraktım.
Türk İşi Dondurma, konusunu gerçek bir olaydan alıyor. 1900'lü yılların başında geçim derdiyle kendilerini Avustralya'ya atan iki Türk gencinin dramatik ve destansı öyküsünü keyifle ve 'dersler çıkartarak' izledim. 1915'de İngiliz Milletler Topluluğu'nun boğazları geçip İstanbul'u işgal etmek üzere Çanakkale'ye saldırmasıyla birlikte bizimkiler bir anda 'düşman' olarak görülmeye başlıyorlar. Hatta gözü dönmüş bir İngiliz komutanın zulmüne uğrayıp eşlerini, kundaktaki bebelerini kaybediyorlar. Onlar da cepheye gidecek asker ve mühimmat dolu bir Anzac trenini engellemek için iki kişilik bir ordu kuruyorlar.
Gelelim başlığa... Keşke bu filmi "Libya'da ne işimiz var?" diyerek, tezkereye karşı ayak diretenler de izleseydi. O zaman göreceklerdi ki, vatan savunması sadece ülke sınırları ile 'sınırlı' değildir.
Yüreğinde vatan sevgisi olanlar, tehlikeyi sınırlarımıza dayanmadan, ta en uzak kıtada engellemek için savaşırlar.
Bilmem anlatabildim mi?

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar