GÜNDEM

Levent Gültekin: Azerbaycan devlet değil bir aşiret, otoriter yönetim var

Halk TV'de yayınlanan İki Bakış İki Yorum programında konuşan gazeteci Levent Gültekin, Azerbaycan ile ilgili "devlet değil bir aşiret, otoriter yönetim var" dedi.

Levent Gültekin: Azerbaycan devlet değil bir aşiret, otoriter yönetim var

Azerbaycan-Ermenistan savaşının devam ettiği bu günlerde Halk TV'de yayınlanan İki Bakış İki Yorum programına konuk olan gazeteci Levent Gültekin "Öncelikle Azerbaycan devlet mi? Bir de bu var, bunu soralım. Azerbaycan bir aşiret, Demokrasisi yok. Hukuku yok. Bir otoriter yönetim var. Seçim yok. Paranın üzerinde yüzüyorlar. Bugüne kadar adam gibi bir devlet kurmamışsın. 30 yıl önce senin toprakların işgal edilmiş" ifadelerini kullandı.

"ERMENİSTAN'I DESTEKLİYOR" ÇIKARIMI YAPMAK YANLIŞ

Gültekin, sözlerinin Azerbaycan'a eleştiri olduğunu, bu sözlerden "Ermenistan'ı destekliyor" çıkarımının yapılmasının yanlış olacağını söyledi.

LEVENT GÜLTEKİN'İN KONUŞMASININ TAMAMI

Gültekin, ilgili programda "Azerbaycan üzerinden oluşturulan milliyetçilik dalgasına ilişkin bir şeyler söylemek istiyorum" diyerek şunları kaydetti:

Niye bu sorunlar çözülmüyor? Ülkenin sorunlarıyla sahici bir şekilde ilgilenen bir siyaset anlayışı yok. Bir taraftan dindarlık, Türklük... Duygu kabartarak, "büyük devlet oluyoruz, şunu yapıyoruz" diyerek toplumun kendi arkalarında hizalanmasını sğalıyorlar.

Evet, Ermenistan Karabağ'da işgalci. Bunu BM de söylüyor zaten. Tabi ki bu konuda Azerbaycan haklıdır ve sonuna kadar "diplomatik" desteği de hak eder. Fakat kimlik üzerinden tuhaf bir bağ kurma çabası var.

Türkiye'nin bir kısmı dindarlık üzerinden bağ kuruyor ve diyor ki "Suriye, Mısır'daki rabia, Suudi Arabistan bizim kardşeimiz." Türkiye'nin bir kısmı Türklük üzerinden bağ kuruyor "Azerbaycan, Irak'taki Türkmenler bizim kardeşimiz" diyor. Türkiye'nin bri başka grubu Kürtlük üzerinden bağ kuruyor "Irak'taki Kürtler, Suriye'deki Kürtler bizim kardeşimiz" diyor.

Arkadaşlar! Allah aşkına! Bir kere de Türkiye'yi, bu ülkey, 83 milyonu kardeş olarak görün. Şunu anlamıyorum:

Devlet Bahçeli ile Meral Akşener'i kardeş yapamayan bir Türklük, Türkiye ile Azerbaycan'ı nasıl kardeş yapacak?

Ahmet Davutoğlu ile Erdoğan'ı kardeş yapamayan bir din, Türkiye ile Suriye'yi, Mısır'ı,  Suudi Arabistan'ı nasıl kardeş yapacak?

Selahattin Demirtaş ile Mehmet Metiner'i kardeş yapamayan bir Kürtlük, Diyarbakır'daki bir Kürtle, Suriye'deki, Irak'taki bir Kürdü nasıl kardeş yapabilir?..

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar 1 yorum