GÜNDEM

Lafını esirgemedi! Bu kez kızma nedeni zar zor geçmeye çalıştığı yol!

NTV'nin unutulmaz spiker ve sunucularından olan Dilara Gönder'in daveti üzerine yola çıkan Sabah yazarı Hıncal Uluç,  Sarıyer- Zekeriyaköy Yolu için açtı ağzını yumdu gözünü...

Lafını esirgemedi! Bu kez kızma nedeni zar zor geçmeye çalıştığı yol!

NTV'nin unutulmaz spiker ve sunucularından olan Dilara Gönder'in yemek daveti üzerine yola çıkanHıncal Uluç'un ışıksız, çizgisiz, dar yollar keyfini kaçırdı. "Sarıyer- Zekeriyaköy Yolu böyle rezalet böyle felaket, böyle kaza davetiyecisi olur mu?." diye soran Uluç, İstanbul Valisi ve Belediye Başkanı'na sitem etti.

İşte Hıncal Uluç'un yazısı:

Burası İstanbul ha!..

Yeni yıl mesajları içinde bayıldıklarımdan birisi, sevgili kardeşim Dilara Gönder'den geldi. NTV'nin unutulmaz spiker ve sunucularındandı. Tam bir televizyon starı.. Ama Ferit Şahenk'in kanalı, kimin, neyin kıymetini bildi ki, Dilara'nın farkında olsun?.
Evlenip gözlerden kaybolmuştu Dilara.. Yolladığı mesajda harika bir bebek fotoğrafı vardı. Hani "Yemelik" dersiniz ya, onlardan..
O da beni o "Yemeğe" davet ediyorlardı zaten..
Zekeriyaköy'ün mahallelerinden birinde oturuyor. Konum attı.
Yola çıktık, salı öğleden sonra..
Sarıyer'e doğru Kilyos yoluna saptık gidiyoruz..
Nereye?. İstanbul'un en gözde, en pahalı sitelerinden birine..
Hava kapalı.. Öğleden sonra üç, ortalık zifiri karanlık.. Daracık iki şeritli, kaldırımsız yol da karanlık. Günün ortasında açık farlara rağmen, yolu görmek zor..
Gittiğimizin "Yol" olduğunu söylemek zor.. Karanlık, ışıksız ve çizgisiz bir İstanbul yolu..
Ne kenar çizgileri var, ne orta şerit.. Gittiğimiz sağ taraf öyle bozuk ki.. Yol boyu ne için kazmışlarsa artık.. Sonra üzerine kürekle asfalt atmışlar her halde, çakıl çukul.. Bu yüzden Ercan hafif sola kayıp gidiyor, bu defa da kapalı virajı hızla alan birinin üstümüze çıkma tehlikesi var.
Ben çocukken Bandırma'dan Manyas'a değil, Manyas'tan Çavuşköy'e daha medeni yoldan giderdim.
Yahu Sarıyer- Zekeriyaköy Yolu böyle rezalet böyle felaket, böyle kaza davetiyecisi olur mu?.
Bu yoldan bu şehrin sahibi, atanmış, seçilmiş sahibi bir kişi geçmez mi?. Yahu Hakkari'deki operasyon haberlerini izliyorum.
Ordaki dağ yollarına bakıyorum, bir de Sarıyer- Zekeriyaköy yoluna..
Ayıptır yahu!.
Sizde hiç utanma yok mu?.


*

Nihayet varabildim, o dünya şekeri (Maaşallah) Demiralp'i kucakladım. Dilara'yı uzun zaman sonra gördüm, kocası Selim'i tanıyıp çok sevdim de, keyfim yerine geldi..
Evleri bir cennet..
Cennetin yolu cehennem, iyi mi?.
İftihar etsin, Valimiz.. İftihar etsin, Belediye Başkanımız!.

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar