GÜNCEL

Kutuplaşmaya Sağlı Sollu tavır

Türkiye'de son zamanlarda Mesut Özil ve İbrahim Tatlıses üzerinden kendisini gösteren kutuplaşma ve linç kültürüne TV100'de yayınlanan ve Ahu Özyurt'un sunduğu Sağlı Sollu programının katılımcılarından ortak tepki geldi.

TV100 ekranlarının sevilen programı Sağlı Sollu'da kutuplaşma konusunda ortak tavır sergilendi. 

Ahu Özyurt'un sunduğu programın katılımcıları Gürkan Hacır, Barış Yarkadaş, Hadi Özışık ve Metin Özkan, son zamanlarda iyice ayyuka çıkan kutuplaşmaya ve linç kültürüne karşı ortak tepki gösterdi.

Konuya ilişkin ilk olarak Gürkan Hacır konuştu ve şunları söyledi: 

Eskiden panellerde karşıt görüşten insanlar giderler ve izlerlerdi. Şimdi o panellerde izleyiciler tepki gösteriyorlar. İnsanlar çok birikti, bilendi ve tepkiseller. 

Metin Özkan ise bir üniversitede verdiği konferansı örnek gösterdi.

Özkan, "Oradaki öğrencilerin çoğu PKK'ya sempati duyan öğrencilerdi. O kadar sert sorular sordular ki... Ben de savunduğum tezlerle cevap verdim. Birçok insan 'niye gidiyorsun, seni linç ederler' dedi. Kardeşim terör örgütüne sempati duyan kimse bana göre teröristtir. Ama Türkiye kutuplaşmışsa bunu düzeltecek olanlar yine bizleriz." ifadelerini kullandı. 

Ardından Hadi Özışık, Esenyurt'ta AK Parti'lilerin olduğu bir konferansta geçen diyalogları anlattı.

Özışık, "Esenyurt'ta AK Parti'li belediyenin olduğu dönemde Süleyman Özışık, yazar okulu yapmıştı. Beni davet ettiler. Tıka basa AK Parti'li doluydu. Ben orada "Benden istediğiniz şeyleri duymayacaksınız" dedim ve eleştirilerde bulundum. Dışarı çıktığımda "Allah razı olsun, bazen de böyle konuşmak lazım. Yanlışlarımızı dile getirmek lazım." dediler. Kendi kendine çalıp söylemek doğru değil elbette. 

Gürkan Hacır, "Eskiden sanatçılar hepimizin sanatçılarıydı" diyerek Hababam Sınıfı ve Yeşilçam duayenlerini örnek verdi. Fakat şimdi sanatçıların da kutuplaşmaya alet edildiğini belirtti. 

DENİZ ZEYREK DETAYI

Özışık, Deniz Zeyrek'in yaşadığı trajikomik olayı anlattı. O olayda Deniz Zeyrek, Hadi Özışık'ın gözlüğünü beğenerek aynısında almak isteyince, onun takipçilerinden birinin "Aman almayın Hadi Özışık'a benzediniz" demesi üzerine Zeyrek, gözlüğü alamamıştı. 

Ardından Barış Yarkadaş'ın Hüseyin Turan hatırlatması konuyu İbrahim Tatlıses'in programı İbo Şov'a getirdi. 

Yarkadaş, "Geçen akşam twittera bakayım dedim ve baktım ki Hüseyin Turan, Ender Balkır, Haluk Levent ve Sabahat Akkiraz, yaylım ateşine tutulmuş. Bu memlekette bu sanatçılar kolay yetişnmiyor. Sırf İbrahim Tatlıses'in programına gittiler diye linç edilmemeliler. İbrahim Tatlıses'i iktidara destek verdiği nedeniyle eleştiriyorlar. Verebilir. Oraya giden sanatçılar siyasi fikirlerini mi değiştirdiler, İbrahim Tatlıses'i aşırı şekilde övdüler mi, ne yaptılar? Türkiye'yi birbiri ile konuşamayan insanlar ülkesi haline getirmememiz gerekir. 

Konu sonunda Fenerbahçe'nin yeni transferi Mesut Özil'e geldi. Özil'in de aynı şekilde kutuplaşmaya malzeme edilmeye çalışıldığı vurgulandı. 

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar