GÜNDEM

Kurtuluş Tayiz'den "memlekete baktıkça içim acıyor" diyen Ali Babacan'a gönderme!

Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz, Türkiye'nin 2019 yılında imza attığı birçok başarılı politik hamleleri yazdı ve Ali Babacan'ın "memlekete baktıkça içim acıyor" sözlerine sert tepki gösterdi.

Kurtuluş Tayiz'den "memlekete baktıkça içim acıyor" diyen Ali Babacan'a gönderme!

Türkiye'nin 2019 yılını yerli otomobil hamlesi ile bitirmesi, ülke açısından önemli bir adım oldu.

Birçok siyasetçinin de destek verdiği bu hamlenin ardından bazı isimlerin sessiz kalması da gözden kaçmadı. 

Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz, bu isimlerden Ali Babacan'ın "memlekete baktıkça içim acıyor" söylemini eleştirdi. Tayiz'e göre bu söylem, dışardan bir söylem...

İşte Kurtuluş Tayiz'in o sözleri:

Ali Babacan daha birkaç gün önce gazetecilere ciddi ciddi anlatıyordu, “memlekete baktıkça içim kan ağlıyor” diye. Bu ifadeler, memlekete pek de içeriden bir bakışı yansıtmıyor. Zira, Türkiye bu sıralar ilk kez “hali acınası bir memleket” olmaktan çıkan bir hareketlilik içinde.

Sadece bu yıl çok önemli gelişmelere imza atıldı.

Ankara, ABD ve Avrupa’nın güney sınırlarımızda kurmaya çalıştığı “Terör devleti” projesini tarihin çöp sepetine atan cesur bir operasyon yaptı. Barış Pınarı Harekatı ile bölgede denklem değişti, ABD “Güvenli bölge” sınırlarının dışına çıkarıldı. Masada ABD ve Rusya ile yapılan anlaşmalarla “Güçlü Türkiye” imajı kendini dünyaya kabul ettirdi. Avrupalı liderler, belki de ilk kez Türkiye’yi bu kadar ciddiye almak zorunda kaldılar.

‘Alamazlar’ denilen S-400 füze sistemlerini alarak savunmasını güçlendirdi.

Diplomaside adeta tarih yazıldı. Sürpriz Libya anlaşmasıyla Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, İsrail, Mısır ve hatta Suudi ve BAE ters köşe yapıldı. AB ve ABD de ters köşe yapılan ülkeler arasına yazılabilir. Akdeniz’de ‘mavi vatan’ sınırları tescil edildi, Sevr dayatması ters yüz edildi.

Savunma sanayiindeki devrimi, sıçramayı tek tek yazmaya gerek yok; bu yıl da insansız hava araçları teknolojisinde, denizaltı, uçak gemisi ve savunma sanayiinde daha birçok yeniliğe, ilke imza atıldı.

“Yerli oto” hamlesiyle, 60 yıllık hayalin gerçekleşmesi anlamında ülke genelinde büyük bir gurur ve coşku yaşandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar