GÜNDEM

Kurtuluş Tayiz yazdı: İmamoğlu ve Kaftancıoğlu'ndan ortaklaşa kurgu haber

Akşam gazetesi yazarı Kurtuluş Tayiz, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan KAftancıoğlu'nun ortak yapım kurgu haberler ile algı yönetimine soyunduklarını yazdı.

Kurtuluş Tayiz yazdı: İmamoğlu ve Kaftancıoğlu'ndan ortaklaşa kurgu haber

ABD'de CIA'nın Türkiye'de bir dönem FETÖ'nün algı yönetmek için kurgu haberler yaptığını belirten Kurtululş Tayiz, şu sıralar bu işi CHP'lilerin yaptığını belirtti. Tayiz, bu konuda iki önemli isim olan İmamoğlu ve Kaftancıoğlu'nu işaret etti.

İşte o yazı:

Bunları her gün görüyoruz, sosyal medyada her gün ayrı yalanla gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Köşeye sıkıştıklarında, suç üstü yakalandıklarında da dezenformasyona başvurarak gündem saptırmaya uğraşıyorlar. Bunun son örneği, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Teşkilatı Başkanı Canan Kaftancıoğlu ortak yapımı bir kurgu haber.

Canan Kaftancıoğlu, Mersin’in Erdemli ilçesinde biri kameraman diğeri limon satıcısı bir vatandaşın kamera arkası konuşmalarını içeren görüntüyü paylaşarak, AK Parti’yi ve bir kısım medyayı, İBB Başkanı İmamoğlu’na “kumpas kurmak”la suçladı. Bu ciddi bir suçlama olduğu için de muhatap olarak işaret edilen AK Parti’nin ilçe teşkilatı harekete geçerek söz konusu olay ve kişilerle ilgili suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine başlatılan soruşturmayla da işin rengi değişti.

Mizansenin kamera arkasını çeken kişi, görüntüleri CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Merkezi Başkanı V. U.’a yolladığını itiraf etti. Bu mizansenin hazırlanmadan önceki telefon kayıtları da bu trafiği doğruluyor. Bu kurgu haberi sosyal medya hesabından paylaşarak gündem yapanın Canan Kaftancıoğlu olması da zaten siparişin kimden geldiğini göstermekte.

Yazının tamamı için tıklayın...

ÇOK OKUNANLAR
Yorumlar